Özürlü yurdu vekili şoke etti

Haber Giriş : 03 Haziran 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP milletvekili Ünlütepe, 'Erzincan Rehabilitasyon Merkezi'nde özürlü çocukların yaşadığı olaylar insanlık suçu' dedi

TBMM İnsan Hakları Komisyon üyeleri, Erzincan 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yaptıkları gece baskınında 'insanlık dışı' manzaraya tanık oldu. CHP'li Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe gördükleri karşışında şok olduğunu belirtirken, "Bunun özrü yok. Öyle anlaşılıyor ki, AKP Malatya'da çocuk yuvasından yaşananlardan ders almadı" dedi.

Komisyonun AKP'li üyeleri Mücahit Daloğlu, Zafer Hıdıroğlu ile CHP'li üye Ünlütepe, 26 Mayıs saat 23.00'te Erzincan özürlüler yurduna yaptıkları baskına ilişkin rapor hazırladı. 13 yaş üzerinde 76 özürlü kız çocuğunun bulunduğu yuvadaki içler acısı durum rapora yansıdı. Ünlütepe, karşılaştıkları manzarayı şu sözlerle anlattı: Gittiğimizde üç görevli bayan çay içiyorlardı. Her birimiz bir kata dağıldık. Yataklar çarşafsızdı. Çocuklar günlük elbiseleriyle yatıyordu. Dolaşırken burnuma sidik kokusu geldi. Bir çocuğun yatağını ıslattığını ve çişli yatakta yattığını gördüm. 'Niçin böyle' dedim. Görevli,' Bu çocuk çişini tutamıyor' dedi. Bir başka odada ise üzerine çarşaf gibi bir örtü ile sarılmış biri yatıyordu. Başı kapalı olduğu için boğulmasından korktum. Görevlilere 'üstünü açın' dedim. İrkildim. Ergenlik yaştaki bu kız çocuğu anadan üryan vaziyette yatıyordu. 'Bu niçin böyle' diye sordum 'Üstünü başını yırtıyor' dediler. 'Ne olursa olsun bir yolu bulanabilir' dedim. AKP'li arkadaşlarımı da çağırdım. Bu içler acısı manzarayı gördüler.

'Özürlü anlamıyor' dediler
Bir başka odada kaka vardı. Ve bir çocuk kakasını elliyordu. Görevliler, bu durumu 'Özürlü anlamıyor ve kakasını yiyor. Engelleyemiyoruz' diye açıkladı. 'Bir insan her zaman kakalı olmaz ki, kaka yaparsa temizlersiniz, kaka bulamayınca da onu ellemez' deyince, eleman sayısının yetersizliğini gerekçe gösterdiler. Gerçekten eleman sayısı yetersizdi. Gezdiğim katta kalan özürlü 40 çocuğa karşı dört görevli vardı. Görevlilerin hiçbiri sosyal hizmet uzmanı değildi. Elbiseler yerlerde sürünüyordu. Rehabilitasyon merkezinde çamaşır makinesi bile yoktu. Buradaki olaylar insanlık suçu."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber