5 günlük haritalı hava tahmini

Sıcaklıklar İç Anadolu, Karadeniz, ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mayıs 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Aydın, Afyonkarahisar, Konya, Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Malatya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç Anadolu, Karadeniz, ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, Sinop çevreleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı, zamanla güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber