Polis öğretmene dipçikle vurdu

Lokantada yemek yiyordu, polisin kurbanı oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2014 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis öğretmene dipçikle vurdu

Ayşegül Kahvecioğlu

1 Mayıs kutlamalarının ardından Kızılay'da çıkan olaylarda; polis, gözaltı için girdiği bir restoranda kendisine tepki gösteren öğretmen Murat Köyden'e gaz tüfeğinin dipçiği ile vurarak, burnunu parçaladı.

1 Mayıs kutlamalarının ardından başkent Ankara'da çıkan olaylarda, polisin orantısız güç kullanması nedeniyle çok sayıda vatandaş yaralandı. Sakarya Caddesi'nde, içinde bulunduğu restorana, çevik kuvvet polisinin gözaltı için girmesine tepki gösteren öğretmen Murat Köyden çevik kuvvet polisi tarafından ağır şekilde yaralandı. Köyden, bir çevik kuvvet polisi ile konuşurken arkasında yer alan, 06111 kask numaralı diğer bir çevik kuvvet polisince, gaz tüfeğinin dipçiğiyle yüzüne vurularak darp edildi. Kanlar içinde kalan Köyden'e, ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Köyden daha sonra hacettepe Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

"Vatandaşlık görevimi yerine getirdim"

Hastanede yapılan ilk tetkiklerin ardından Köyden'in burnunda kırık ve alnında yarıklar olduğu belirlendi. Köyden, "Çevik kuvvetin insanlık dışı tutumuna karşı vatandaşlık görevimi yerine getirdim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber