Alanya'daki operasyonda tutuklananların arasında bir infaz koruma memuru da var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2006 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde ?Süpürge Operasyonu? çerçevesinde yakalanan ve ?Kuyularönü Çetesi? adlı gruba mensup oldukları iddiasıyla tutuklanan 25 zanlı arasında, bir infaz koruma memurunun da bulunduğu bildirildi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'dan alınan bilgiye göre, Alanya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin beş gün süren eş zamanlı operasyonları sonucu yakalanan ve Alanya Nöbetçi Mahkemesince tutuklanan kişiler arasında, Alanya Kapalı Cezaevi'nde görevli infaz koruma memuru S.U. da bulunuyor.

S.U'nun üç yıl önce Alanya Kapalı Cezaevi'nde infaz koruma memurluğu görevine başladığı, aynı cezaevinde tutuklu bulunan çete üyelerine ?yardım ettiği ve bu kişilerle çeşitli ilişkiler içerisinde olduğu? belirtildi.


Alanya'daki çete operasyonunda 25 tutuklama

A.A

Antalya'nın Alanya ilçesinde, polisin beş gün süren eş zamanlı operasyonlarıyla yakalanan ve kendilerine ?Kuyularönü Çetesi? adını veren bir grubun mensubu olduğu belirtilen 25 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen 25 kişi, savcılıkça tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Mahkeme ayrıca, halen Alanya Kapalı Cezaevinde bulunan 8 kişi hakkında da aynı grupla ilişkisi olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verdi.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan AA muhabirine yaptığı açıklamada, ?Burhan? kod adıyla anılan R.O ve çete elemanları olduğu bildirilen H.Ç, M.G, G.Ö, U.Y, H.D, Ö.Ç, K.B, E.D, A.N, N.G, N.Ö., A.P, U.P, A.Ç, M.K, H.K, A.K, A.G, A.G, M.F, H.Ö, M.Y, Y,S, T.K'nin yanı sıra cezaevinde bulunduğu halde haklarında yeniden tutuklama kararı çıkarılan 8 kişinin, ?Haksız ekonomik çıkar elde etmek amacıyla çete oluşturmak, suç örgütü kurmak ve örgüte üye olmak, örgüt adına zorla fuhuş yaptırmak, hırsızlık, yağma tehdit, şantaj yapmak? suçlarından yargılanacaklarını söyledi.

Olayın çok kapsamlı olduğuna işaret eden Başsavcı Yeldan, çetenin çökertilmesi için dört ayı aşkın süredir çalışma yaptıklarını, çalışma sonucunda çeteyle bağlantısı bulunan 25 kişinin yakalandığını hatırlattı.

Polisin, bu kişilerle birlikte çok sayıda suç delili sayılacak eşya ve silahı da ele geçirdiğini belirten Yeldan, ?Suç örgütleriyle mücadelemiz etkili bir biçimde sürecek? dedi.

Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hafta başında başlattıkları eş zamanlı operasyonlarda 40 kişiyi yakalamış, bunlardan 15'i karakoldaki ifadelerinden sonra serbest bırakılırken, 25 kişi dün adliyeye sevk edilmişti.

Çete üyelerinin ev, otomobil ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 pompalı tüfek, 5 tabanca, çalıntı olduğu belirlenen 32 cep telefonu, 3 fotoğraf makinesi, 2 kamera, 5 oto teybi, 2 ses anfisi, 10 hoparlör ve 750 gram esrar maddesi ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber