Emniyet'in polis mağdurları!

Derin Örgüt'ün Emniyet'teki yapılanmasına isyan... Sınavlarda soru ve cevapların Paralel elemanlara ezberletildiği iddiaları üzerine bir polis savcılığa başvurdu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Mayıs 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'in polis mağdurları!

Paralel Yapı'nın, 'baş polislik' sınavlarında soru ve cevapları adaylara önceden ezberlettiği yönündeki haberler bazı polisleri isyan ettirdi. Derin Örgüt'ün Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde 2011'den bu yana verilen 'Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama' önlisans programından (POLİTAM) mezun olanlar için 'Polis Akademisi' ile 'denklik' girişiminde bulundukları öne sürüldü. Derin Örgüt'ün bu sayede 10 bin amir hamlesini gerçekleştirmek istediği iddia edildi. POLİTAM'da eğitim görüp mezun olan polis memuru M.K. da tüm bunların ardından "Yaşın yanında kuru da yandı" diyerek isyan etti.

BİZ SADECE 2 BİN KİŞİYİZ

Polis memuru M.K. haberler üzerine savcılığa başvurdu. "Paralel Yapı yüzünden mağdur olduk" diyen memur, "YÖK tarafından denklik alan sadece 2 bin kişiyiz. Hakkımızla Polis Akademisi'ni bitirdik. Soruları Paralel Yapı'dan alarak komiserlik sınavında 90 puan alanların mağdur ettiği kişileriz" dedi. İşte polis memuru M.K.'nın Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu o dilekçe:

KAYDIMI YAPTIM ÖĞRENİM GÖRDÜM

"Polis Akademisi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan protokolle uzaktan eğitim imkanı sağlanarak dikey geçiş hakkı tanındı. Ben de bu protokole istinaden kayıt yaparak öğrenim gördüm. Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nden bir ay önce diplomamı aldım ve benim gibi diploma alacak şu anda öğrenim gören birçok arkadaşım da mevcut."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber