Mersin'deki ortaokul nasıl başarılı oldu?

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulunun Pastel Boya Resim yarışmasındaki başarısının sırrı nereden geliyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 09:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Mersin'deki ortaokul nasıl başarılı oldu?

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu geçen hafta açıklanan, 19."Çocuk ve Çevre" konulu geleneksel Pastel Boya Resim yarışmasında bir çok ödül almıştı. Yarışmada 121 öğrenci başarılı bulunmuştu.

Mersin'de genelde Doğu ve Güneydoğu'dan gelen ailelerin oluşturduğu bir mahallede bulunan okul, bu başarısıyla ilgi topladı.

memurlar.net olarak okulun başarısını yerinde inceledik.

Okulun tek resim öğretmeni Gonca Gezer daha önce 5 yıl özel okul öğretmenliği yapmış, bu okula da geçen yıl atanmış.

Okulun toplam 700 öğrencisi var. Ana sınıfını saymazsak, Gonca hanım 600 kişinin öğretmenliğini yapmış.

Yarışma duyurusu okula, 1. dönemin başlarında gelmiş.

Resmin bir yetenek işi olduğuna inanmayan Gonca hanım, bu yarışma için çok büyük bir çaba harcamamış. 40 dakikalık dersin ilk 30 dakikasında ana dersi, son 10 dakikasında ise yarışmaya hazırlık ile geçiren sınıf öğrencilerinin yaptığı tüm resimler öğretmen tarafından tek tek desteklenmiş ve onore edilmiş. Hiçbir resim dışlanmamış. Tüm çocukların yaptıkları resimler, okulun henüz yeni boyanan koridorlarına asılarak sergi halinde sergilenmiş.

Burada veliler, özellikle hem öğretmeni hem de okul müdürünün özverisinden övgüyle bahsediyor. Okul müdürünün daha henüz yılında başında bizzat boyadığı okul duvarlarının sergi olarak kullanılmasına izin vermesi hep takdir ediliyor.

Öğrencileri moral ve motivasyon olarak teşvik eden öğretmenin okulunda en önemli unsurun sevgi olduğu belirtiliyor. Sevgi sayesinde her öğrenci tek tek "Ben bu okulun bir ferdiyim" bilinci kazanmış. Heleki öğrenci resimlerinin koridorlarda sergilenmesi, bu bilince daha da katkı da bulunmuş.

Yaptığımız gözlemde şunu gördük: Sınıfta ve teneffüslerdeki ilgilenme, başarı için yeterli olmuş. Başarı için gece ve gündüz çalışmak gerekmemiş. Sadece öğrenciler motive edilmiş, her öğrenciye okulun bir ferdi olduğu bilinci aşılanmış ve başarı kendiliğinden gelmiş. Bu okulun resim konusunda geçmiş yıllarda bir başarısı bulunmuyor. İlk yılda ve toplu olarak elde edilen başarı, bu yönüyle de dikkat çekiyor.

Bir kenar mahalle okulu olmasına ve ailelerinden sürekli şiddet görmelerine rağmen, okulda öğrencilere hiç şiddet uygulanmıyor olması da başka bir dikkat çeken bir ayrıntı.

166 bin resmin yarıştığı yarışmada, Ulubatlı Hasan Ortaokulu bir bisiklet, 5 madalya ve 115 başarı belgesi alarak tekil bir başarı değil, toplu bir başarı elde etmiş.

Mersin Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğretmen ve yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber