Poliste şark hazırlığı

Haber Giriş : 04 Haziran 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'dan 11 bin polis şark hizmetine gidiyor. Polislerin ekonomik nedenlerle Anadolu'yu tercih ettiği belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 27 bin polisten müdür ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 11 bini, şark görevine gitme hazırlıkları yapmaya başladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu yılın ilk aylarında bir anket yapmış ve ankete katılan polislerin yüzde 70'i Anadolu'da görev yapmak istediğini bildirmişti.

Dertler ankete yansıdı
50 sorudan oluşan ankette; polis memurlarının büyük bölümü işe gelirken 2 araç kullandıklarını, ucuz olduğu için kenar ve uzak semtlerden ev kiraladıklarını, mecburiyetten dolayı da kredi

kartı ile alışveriş yaptıklarını söylemişlerdi. Ankette elde edilen sonuçları nın, 11 bin adet polisin şarka tayin edilmesinde belirleyici etken olduğu öğrenildi. Polis memurlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıları en net biçimde, farklı kademedeki memurların aldığı maaşlardan görmek de mümkün. Mesleğe yeni başlayan bir polis memuru 900 YTL maaş alırken, üniversite ve polis meslek yüksekokulu mezunu bir polis memuru ise 100 YTL fazla alıyor. Yeni göreve başlayan komiser muavini ile emekliliği yaklaşmış başkomiser rütbesindeki ücret farkı ise 200 YTL. Komiser rütbesindeki polislerin maaşı 1000 ila 1300 YTL arasında değişiyor. Emniyet müdür yardımcılarının maaşları ise 1600 ila 1800 YTL arasında.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber