Yasadışı dinlemeye takipsizlik

‘Selam örgütü’ soruşturması yeni savcı tarafından tekrar incelendi. Savcı, aralarında gazetecilerin de bulunduğu birçok isim hakkında takipsizlik kararı verdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Mayıs 2014 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yasadışı dinlemeye takipsizlik

SEDA KILIÇ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2011 yılında başlatılan "Selam örgütü soruşturması", kamuoyuna "7 bin kişinin dinlendiği" haberleriyle duyuruldu. Soruşturma uzun süre TMK 10. Madde'yle yetkili Savcı Adem Özcan tarafından yürütüldü.

Özcan'ın Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmasının ardından dosya "terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosuna" verildi. Dosya bu süreçte son olarak 25 Aralık soruşturmasını da yürüten savcılardan biri olan İrfan Fidan'a verildi. Soruşturma dosyasına 2014 yılına ait yeni bir dosya numarası verildi. 3 yıldır yürütülen soruşturma dosyası üzerinde incelemesini tamamlayan savcı Fidan, aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı isimler hakkında takipsizlik kararı verdi. Bir kısım şüphelilerin de ifadesini almaya karar verdi. Şüpheliler bu hafta içi ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çağrıldı. İfadeye çağrılan isimler arasında kamuoyunda 'Umut davası' olarak bilinen Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi olaylarını da kapsayan davanın sanıklarından Abdülhamit Çelik de yer alıyor. Aynı soruşturma kapsamında bir derneğin yöneticisi Adem Yerlikaya da ifadeye çağrıldı. Yasadışı dinlendiği ortaya çıkan Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve Star Yazarı Hakan Albayrak ile İHH Başkanı Bülent Yıldırım da önümüzdeki günlerde savcıya ifade verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber