İlk medya iletişim bürosu Adana Adliyesi'nde açıldı

Türkiye'de ilk medya iletişim bürosu Adana Adliyesi'nde açıldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2014 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk medya iletişim bürosu Adana Adliyesi'nde açıldı

Strateji Geliştirme Başkanlığımız koordinasyonunda yürütülen, 'Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi' Projesi kapsamında Türkiye'deki ilk 'Medya İletişim Bürosu' 28.04.2014 tarihinde Adana Adliyesi'nde açılmıştır.

Açılış konuşmaları; Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Akın ÇAKIN, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ali YELDAN, Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Mehmet KAYA , Adana Basın Savcısı Sayın Ali YALÇIN, Almanya - Düsseldorf Mahkeme Basın Sözcüsü Hakim Sayın Brigitte KOPPENHOFER, Almanya Münster Savcılığı Basın Sözcüsü Savcı Sayın Günther RUTER, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sn. Cafer ESENDEMİR tarafından yapılmış, açılışa çok sayıda basın mensubu katılmıştır.

Strateji Geliştirme Başkanı Sayın Akın ÇAKIN konuşmalarında, Proje ile hedeflenin halen kişisel çabalarla belli bir ölçüde yürütülmekte olan yargı organları ile medya arasındaki ilişkinin kurumsallaştırılarak, kurallara bağlanması ve sürekli hale getirilmesi olduğunu ifade ederek kurumun yargıya güven üzerindeki etkisi üzerinde durmuştur.

Açılışın ardından tüm katılımcılar Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmuşlardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber