Okulun elektriği kesilecek, kılını kıpırdatan yok

İstanbul Sarıyer’de 70 yıllık okulun elektriği kaçak duruma düştü. BEDAŞ elektriği kesecek ilgilenen yok.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mayıs 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okulun elektriği kesilecek, kılını kıpırdatan yok

İstanbul Sarıyer'de 70 yıllık okulun elektriği kaçak duruma düştü. BEDAŞ elektriği kesecek ilgilenen yok. Hikaye şöyle:Okul 2010 yılında deprem güçlendirmesine girdi.O gün itibariyle hiç elektrik borcu yok.

Güçlendirmeden sonra okula kompanzasyon panosu takıldı ve elektrik saati değişti. Yeni proje çizildi güç artırımı tespit edildiği için BEDAŞ onay vermedi. Onay için yaklaşık 50 metre tutan sokaktan-panoya kablonun değişmesi, yolun kazılması gerekiyordu.

Okul idaresi müteahhit firmanın yapması gereken işler için BEDAŞ nezdinde girişimlerde bulundu fakat sonuç alınamadı. Kabloyu değiştirmek istedi devletten ya da başka yolla 10-15bin TL'lik kaynağı bulamadı.

Müteahhit firmanın sorumluluğunda olduğu söylenen iş için okulun teslim edildiği 2011 başından itibaren İlçe Milli Eğitim, İl Milli Eğitim ve İl Özel İdaresi nezdinde girişimlerde sonuç vermedi.

Defalarca yazıldı 70 yıllık okulun elektriği kaçak duruma düştü diye fakat ilgilenen olmadı.

En son geçen haftalarda BEDAŞ yetkilileri okula geldiler ve elektriği keseceklerini söylediler okul müdürünün girişimiyle kesme işlemi durduruldu ve BEDAŞ saat kaçak olsa da çalıştığından 30bin TL civarındaki borcun ödenmesi ve eksikliklerin giderilmesi halinde abonelik işlemi yapılabileceğini söylediler ve bir süreliğine gittiler.

Okulun bu noktadaki girişimleri de sonuç vermedi. Adeta ilgilenen yok. Anlaşılan elektrik eksildikten sonra harekete geçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber