5 Haziran 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve beraberindeki vakıf üniversiteleri rektörlerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık merkez binada toplanacak.

3- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

5- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen "Karadeniz Ortaklık ve Diyalog Forumu"na katılıyor. Atalay'ın akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ankara'da "Uluslararası Ekonomi ve Türkiye: Fırsatlar ve Tehditler" konulu sempozyumun açılışını yapacak.

7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Sevgi Evleri Projesi" kapsamında Türkiye genelindeki huzurevleri, yurt ve yuvalar ile rehabilitasyon merkezlerinin inşaatları ve tefrişatlarının yapılarak SHÇEK'e bağışlanmasına ilişkin Ankara'da yapılacak protokol imza törenine katılacak.

8- Ankara ve İstanbul'da Latin Amerika Haftası etkinlikleri, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Devlet Konukevinde vereceği kokteylle başlıyor.

9- Dünya Çevre Günü...
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da Dünya Çevre günü etkinliğine katılacak.
- Doğa ve Çevre Derneği'nin "Doğa ve Çevre Dostu Ödülleri", Ankara'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

10- Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında 2006 yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı'nı kamuoyuna açıklayacak.

11- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 95. ILO Çalışma Konferansı Genel Kurulu'nda konuşacak.

12- İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Rusya'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşecek.

13- Büyük mükellefe, özel vergi dairesi...
- Büyük Mükellefler Vergi Dairesi, yıl sonuna kadar hizmete giriyor.
- Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu:
- "Ankara, İstanbul ve İzmir'de şube açacak Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'nde, her mükellef için özel bir görevli olacak."

14- GATA Hastanesinde tedavi gören eski başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

15- Siyasi partilerden...
- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Cumhurbaşkanını Halk Seçsin, Bir İmza da Sen Ver" kampanyasını İzmir'de Konak Meydanında başlatacak.

16- Sağlık Bakanlığı ile Tetra Pak işbirliğinde yürütülen "Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin" programı, Ankara'da düzenlenecek basın toplantısı ile tanıtılacak.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin TOKİ işbirliğiyle inşa ettirdiği Gaziosmanpaşa Taşoluk Alt Gelir Grubu ve Halkalı Konutları'nın satış kampanyasını başlatacak.

18- Adana Büyükşehir Belediyesince organize edilen 13'ncü Altınkoza Film Kültür ve Sanat Festivali, okullardaki film gösterimi ve bando konserleriyle başlayacak.

19- Toplantı...Panel...Fuar...
- Antalya, Konya, Kayseri, Gaziantep, Bursa ve Samsun büyükşehir belediye başkanları, Antalya Belek'te ortak basın toplantısı düzenleyecekler.
- Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasına ilişkin TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından Ankara'da basın toplantısı düzenlenecek.
- TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Eskişehir'de Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "2006 Gelişim Projeleri" etkinliğinde konuşacak.
- İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen panelde, "Türkiye, IMF ve Finans Piyasaları" ele alınacak.
- "Eski Köye Yeni Adet Getirin (EKİN)" projesinin, çocukların kurdukları sanal şirketlerin halka açılacağı final etkinliği ile ödül töreni Ankara'da yapılacak.
- 4. Trabzon Otomotiv Fuarı, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak.
- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Asır gazetesinin işbirliğiyle düzenlenen "9. Atık Pil Toplama Kampanyası"nın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu katılacak.
- TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinde başarılı olan TÜPRAŞ personeli için Kocaeli'nde düzenlenen ödül törenine katılacak.

20- Futbol Federasyonu'na bağlı AR-PEG tarafından açılan teknik direktör kursunda yer alacak kursiyerlere, Beylerbeyi Tesisleri'nde (hoşgeldiniz) karşılaması yapılacak.

21- Meteksan Dünya Kupası Avrupa Grand Prix Okçuluk Yarışmalarıyla ilgili Antalya'da basın toplantısı yapılacak.

22- Turkcell Süper Ligi'nde mücadele eden takımlar, transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber