20 bin memura disiplin affı geliyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta, af kapsamına giren yurtdışı eğitimini tamamlayamayan öğrenciler ve memurların bozuk sicilleriyle ilgili düzenlemeler görüşülecek. İki düzenlemeyle, 28 Şubat sürecinin bazı izleri silinecek.

Bu ay sonunda tatile girecek olan Meclis'te yeterli çoğunluğu sağlamakta zorlanan AKP grup yönetimi, nitelikli çoğunluk (330 oy) gerektiren düzenlemeler için 10 Haziran'a kadar Ankara'da olmaları konusunda milletvekillerini uyardı.

Teklif, özellikle 28 Şubat döneminde irticai faaliyet de dahil olmak üzere çeşitli gerekçelerle çağrılan bin dolayındaki yüksek lisans öğrencisini ilgilendiriyor. Hükümet, bu öğrenciler arasında irtica kapsamına girenlerin sayısının 60 dolayında olduğunu bildirmişti.

20 bin memura sicil affı

Bu teklifin ardından 20 bin 543 memuru kapsayan sicil affı tasarısı Genel Kurul'da görüşülecek. Buna göre, memurlar hakkında 23 Nisan 1999 ile 14 Şubat 2005 tarihleri arasında verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçlarıyla affedilecek. Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar, basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma ile devlet sırlarını açığa verme suçları af kapsamında bulunmuyor.

Türban eylemcileri sınırlı

Tasarı kapsamına girenlerin büyük bölümünü sendika eylemlerine katılan kamu görevlileri oluşturuyor. Bunlar arasında türban eylemine katılan memurların oranının düşük olduğu belirtildi. Düzenlemeden, uyarı cezası alan 9 bin 361, kınama cezası alan 5 bin 682, aylıktan kesme cezası alan 3 bin 123, kademe ilerleme durdurma cezası alan bin 551, devlet memurluğundan çıkarma cezası alan 639 ve diğer nedenlerle ceza alan bin 187 memurun yararlanması öngörülüyordu.

Hurda araçlara vergi kolaylığı

Aynı teklife göre, hurda araçlarını 31 Aralık 2006 tarihine kadar il özel idarelerine bedelsiz teslim eden lerin ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ile gecikme faizleri silinecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber