İki Bakan son durumu açıkladı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıklama yapıyor:

* İşçi kardeşlerimize belli oranda ulaşacağımız düşüncesindeyiz. Bazı yerlerde rakamlar manipüle edilmeye başlandı. İşçilerimizin canlarıyla ilgili konuşuyoruz. İçeride 100'lerce işçi bulunduğu haberini kesin bir dille yalanlıyorum.

* İçeride 787 işçi kardeşimizle başladık. 769 işçi sağ veya vefat etmiş olarak çıktı. Geriye belki 17 belki 18 kardeşimiz kaldı. 485 işçi kardeşimiz kurtarıldı. 284 işçi kardeşimiz hayatlarını kaybettiler. Bunlardan 283 ailelerine teslim edildi. Ailesine teslim edilmeyen 1 işçi kaldı.

* 3 işçimiz kontrol maksatıyla hastanede bulunuyor.

* Konuyla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

* Buraya bazı sivil toplum örgütleri otobüslerle gelmek istedi. Burada nümayiş yapamayız. İşçilerimiz defnedilmeden nümayişlerin olmasını yetişme tarzımıza uygun görmüyorum, İşçilere ve ailelere saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

* Burada sadece işçilerimize ulaşmak istiyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik:

* Tüm maden ocakları denetleniyor. Bu ve benzeri konularda adli soruşturma olduğundan bir şey söylemek istemiyorum. Ancak geleceğe dair bir şey demem gerekirse; maden alanı müsait hale gelir gelmez iç teftiş kurulu başkanımızın başkanlığında heyetimiz gelip incelemelere başlayacak. Medyada haksız değerlendirilmelerde bulunuyor. Yeni bir teftiş kurulu gelip incelemeler yapacak.

* Zorlandığımız ezber bozan bir kazayla karşı karşıyayız. Olay yerinin incelemesi sonucu ortaya çıkacak tablo son derece önemlidir.

* Her işletmenin risk değerlendirme raporu var, iş yeri raporları var, otopsi raporları var. Olayın aydınlatılması açısından önem arz edecek. Sendika yöneticilerinin değerlendirmeleri de önem arz edecek.

* Kayıt dışılık iddiaları var. Ailelerine teslim edilen kardeşlerimizin kayıt dışılığı gibi bir şey söz konusu değil. Bunlar ayrıntılı olarak değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber