Genelkurmay'dan 3 tatbikat

Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanan Beyaz Fırtına-14, Efes-2014 ve Yıldırım-2014 tatbikatları mayıs ayı içerinde icra edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay'dan 3 tatbikat

Genelkurmay Başkanlığı tarafından planlanan Beyaz Fırtına-14, Efes-2014 ve Yıldırım-2014 tatbikatları mayıs ayı içerisinde icra edilecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Beyaz Fırtına-14 Tatbikatının Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, bugünden başlayıp 1 Haziran'a kadar Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edileceği bildirildi.

Amacı, birlik ve gemilerin harekata hazırlık seviyelerini artırmak, asimetrik tehditlere karşı ünsiyetlerini geliştirmek ve gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi ve torpido atışları icra etmek olan tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 53 gemi, 4 deniz karakol uçağı, 13 deniz helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 8 görev uçuşu deniz hava gayreti, 1 hedef çekme uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığından 17 sahil güvenlik botu, 4 helikopter, MİT Müsteşarlığından 1 istihbarat uçağı katılacağı duyuruldu.

-Efes-2014-

Açıklamada, Efes-2014 Tatbikatının fiili bölümünün 28-29 Mayıs 2014'te Seferihisar bölgesinde gözlemcilere ve basına açık olarak icra edileceği de kaydedildi. Amacı, birliklerin müşterek harekat ve harbe hazırlık yeteneklerini geliştirmek olan tatbikata, Genelkurmay Başkanlığı unsurları, Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından görevlendirilen birlik ve unsurların katılacağı bildirildi.

-Yıldırım-2014-

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 2014 yılı planlı tatbikatlarından Yıldırım-2014 Seferberlik Tatbikatı ise yarın başlayıp 31 Mayıs'a kadar Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Karadeniz Bölge Komutanlığı Karadeniz Ereğli'de icra edilecek.

Tatbikatta, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi ile seferberlik ve savaşta bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanıyor.

Yıldırım-2014 Seferberlik Tatbikatına 32 yedek personel ve 4 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber