'Sevk Kağıdı' İçin Anadolu'dan Avrupa'ya Gidilmeli mi?

Memurların bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için hasta sevk kağıdı düzenlemesi zorunluğunun kaldırılmasına dair 6. haberi yapıyoruz. Son olarak, Maliye Bakanlığınca yürürlüğe konulan "Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği" ile memurun ve bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin sağlık kurumları arasındaki sevk zorunluluğu kaldırılmıştı. Ancak, hala, hasta sevk kağıdı düzenlenmek zorundadır. İşte yaşanan sıkıntıya ilişkin bir örnek...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir memur ziyaretçimizin kızı Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde öğrenim görmektedir. Bu memurumuzun kızı rahatsızlandığı için Umraniye Mal Müdürlüğüne gidiyor ve hasta sevk kağıdını imzalattırmak istiyor. Ancak, İstanbul Deftardarlığı talimat vermiştir ve hasta sevk kağıtlarını mal müdürlüğü değil defterdarlık imzalayacaktır.

Bilmeyenler için söyleyelim Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Anadolu yakasındadır. İstanbul defterdarlığı ise Avrupa yakasında Beyazıt camii civarındadır.

Bir öğrencinin Anadolu yakasından Avrupa yakasına sadece sevk kağıdını imzalattırmak için gitmesi hangi akla hizmet etmektedir?

Bu Devletin yetkili kurumları olan Sağlık Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı neden konuya çözüm bulmak istemektedir?

Bürokrasiyi azaltmak gayesiyle iktidara gelen AK Parti hükümeti, neden bu konuya çözüm getirmeyen bürokratları, neden çözüm için zorlamamaktadır?

Kamu bürokrasisi bu örnekte de görüldüğü üzere iş yapmaktan ziyade günü sorunsuz bir şekilde geçirme gayesi gütmektedir.

Vatandaşın mutluluğunu esas alan bir yönetim anlayışının iktidar olması dileğiyle...

"Haber Gönder" yoluyla bilgi veren: Mağdur

Memurun Aile Fertleri İçin Kurum Tabibinden Hastalık Sevki Alması Zorunluluğuna Son Verilmelidir 24.02.2004
Devletin Kurumları Duyarlı Olmayınca... 24.04.2005
Daire Başkanı'nın İsyanı: Memurun Muhatabı Yok 21.06.2005
Bu Sorunu, Tek Başına Sağlık Bakanlığı Çözemez 07.09.2005
Memura Neden Çile Çektiriliyor? 10.04.2006

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber