Baykal'dan sivil muhtıra: Çelik, Unakıtan, Aksu ve Müsteşar Dinçer görevden alınsın

Haber Giriş : 07 Haziran 2006 05:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANA Muhalefet Lideri Deniz Baykal, Milli Eğitim, İçişleri, Maliye Bakanları ve Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in derhal görevden alınmasını, TMK'nın 6. madde olmadan derhal çıkarılmasını, Çankaya seçimlerinin uzlaşmayla yapılacağının açıklanmasını ve 30 Ağustos Şura'sına yönelik kriz planlaması içinde olunmamasını istedi.

ÇETELER HESAPLAŞIYOR

CHP Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Deniz Baykal, Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin ortamdan kurtulmasının çıkış yolu olarak, '7 maddelik Acil Eylem Planı' önerdiğini belirtti. Baykal, çeteleşmenin artık kamusal nitelik kazanmış olduğunu savundu. Çetelerin kendisini her alanda gösterdiğini de ifade eden Deniz Baykal, şunları söyledi:

'Çeteleşmeler, kendi içlerinde bir çatışma içinde. Bunların arkasında çok ciddi birikimler vardır. Bu gidiş, geçiştirilebilecek bir durum değildir. Devletin yetkilileri çıkıp, 'koli basili akıyor, medya bunları değerlendirmesin' diyor. Su nereden akıyor, iktidarın çeşmesinden akıyor. Önce sen devletin böyle su akıtmasını önleyeceksin. Çünkü o senin içinde, nereden çıkıyor?'

ŞANTAJ İKTİDAR OLDU

Baykal, Emin Çölaşan'ın da aralarında bulunduğu 7 gazeteci ve 14 siyasetçinin mal varlığının araştırılmasına da değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Peki kim var bunun arkasında? Kamu otoriteleri var mı, yok mu? Bugün kirli siyaset dönemi yaşıyoruz. Resmi şantaj dönemi yaşıyoruz. Şantaj, iftira iktidara geldi.'

CHP'nin, hükümete önerdiği eylem planı

Baykal'In, Türkiye'nin gerginlikten kurtulma için önerdiği 'Acil Eylem Planı' şöyle:

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, derhal görevden alınsın.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, derhal görevden alınsın. O oturdukça, sıkıntı da büyüyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, derhal görevden alınsın. Bu bakanların yerine, AKP'de var olduğuna inandığımız laik-demokratik Cumhuriyet değerleriyle barışık isimler bulup göreve getirilsin.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'i derhal görevden alınız.

Terörle Mücadele Yasası'nı 6'ncı madde olmadan derhal çıkarınız.

Cumhurbaşkanı seçimini parlamentoda uzlaşmayla yapacağınızı derhal açıklayınız. 'Gel tezkere gel' der gibi 7 Mayıs 2007'yi bekleyerek, zaman geçirerek, o tarihte ani bir oluşumla cumhurbaşkanlığını alıp götüreceğini düşünmek, istikrara hizmet etmez. Bunu yapmıyorsanız, erken seçim kararı alın.

Sakın ha (yeni Genelkurmay Başkanı'nın belirleneceği) 30 Ağustos'a yönelik bir kriz planlaması içinde olmayın. Olursanız, Türkiye'yi her şeyiyle karıştırırsınız.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber