Erdoğan: Yerli oto hayaline hiç olmadığı kadar yakınız/Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2014 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın açılışına ve Transit Courier modelinin hattan iniş törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yerli otomobil hayaline hiç olmadığı kadar yakın olduğunu söyledi.

Erdoğan, "50 yılı aşkın bir süredir kendi otomobil markasını gerçekleştirmeyi hayal ediyor. Şu anda bu hayale hiç olmadığı kadar yakınız. Geçtiğimiz 12 yılda ülkemizin ufku tüm dünyayı içine alacak kadar genişlemiştir. Türkiye olarak her yerde varız. Sanayi alanındaki gelişmemiz de gurur verici düzeyde. Tüm bu gelişmeleri kendi otomobil markamızı oluşturarak taçlandırmak istiyoruz. Sektörden de daha cesur adımlar istiyoruz bu alanda" dedi.

'YERLİ OTOMOBİL MARKASI KONUSUNDA ISRARCIYIM'

Başbakan Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti:

''Yerli otomobil markası geliştirmemiz konusunda bir teklifim, hatta ısrarım var. Yerli otomobil markası konusunda ortaya tabii bazı itirazlar konuluyor, eksikler bahsediliyor. Ama artık bunları birer birer ortadan kaldırmak suretiyle bu işin altyapısını kuruyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin teknolojiyi sadece kullanan, üreten değil, aynı zamanda tasarlayan ülkeler arasına girmesini istiyoruz. Biz Türk zekasına, Türk iş gücüne artık inanıyoruz.

AR-GE ÇALIŞMALARINA DESTEK

Tasarımcısına inanıyoruz, bu noktadaki mühendislerimize inanıyoruz ve bu işi başarma noktasında dünyayla yapacağımız işbirliğiyle bu işin kesinlikle bu ülkede adımının atılacağına ve netice alabileceğimize inanıyoruz. Bu doğrultuda özel sektör kuruluşlarımızın AR-GE faaliyetlerini destekliyor, teşvik ediyoruz. Ayrıca bilhassa otomotiv sektörüne yönelik önemli çalışmalar içindeyiz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber