Gençler iş bulmada yakınlarına güveniyor

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Antalya Şubesi tarafından AÜ 310 öğrenci ile yaptığı anket sonucuna göre, gençlerin yüzde 37’si özel sektörde çalışmak istiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2014 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençler iş bulmada yakınlarına güveniyor

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Antalya Şubesi tarafından Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) 310 öğrenci ile yaptığı anket sonucuna göre, gençlerin yüzde 37'si özel sektörde çalışmak istiyor. Gençler iş bulma sürecinde ise en çok aile ve tanıdıklarından yardım bekliyor.Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) öğrenim gören öğrencilerle yaptığı gençlik anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket kapsamında 310 öğrenciye, genel alışkanlıklar ve yaşam, gelecek beklentileri, internet kullanımı, harcamaları ile ilgili 30 soru yöneltildi.

SEKİZ AY İÇİNDE İŞ BULABİLECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Antalya Şubesi Başkan Yardımcısı Beytullah Aksoy, Alyans Plaza'da düzenlediği basın toplantısıyla anket sonuçları hakkında bilgi verdi. Anket çalışmasının bu yıl ikincisini yaptıklarını dile getiren Aksoy, öğrencilerin yüzde 63'ünün mezuniyet sonrasında 8 ay içinde, yüzde 36'sının ise ilk 4 ay içinde iş bulacaklarını düşündüklerini belirtti. Aksoy, gençlerin iş bulmak amacıyla özel bir aktivitede bulunmadığını ifade ederek, henüz yüzde 70'inin daha öz geçmişlerinin dahi bulunmadığını bildirdi. Ankete göre, gençlerin yüzde 37'si iş bulma sürecinde aile ve tanıdıklarından yardım göreceklerini düşünüyor.

YURT VE EVLERİNDE VAKİT GEÇİRİYORLAR

Ankete göre gençlerin en çok vakit geçirdikleri yerler arasında ilk sırada yurt ve evlerin geldiğini ifade eden Aksoy, "Kariyerlerini desteklemek amacı ile kulüp, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşları faaliyetlerinde vakit geçirme oranı yüzde 5'lerde. Kariyer haberlerini takip etme oranı ise yüzde 8'lerde. Öğrencilerin yüzde 34'ü iş bulamadığı takdirde ilk tercihlerinin yüksek lisans ile eğitime devam etmek. Yüzde 26'sı ise iş bulamazlarsa yurt dışı fırsatlarını kovalamak istediklerini belirtiyor. Öğrencilerin yüzde 66'sı kendi gelecekleri konusunda olumlu beklentiler içindeyken, yüzde 41'i ülkenin refah seviyesinin artacağını düşünüyor" dedi.

ÖĞRENCİLERİN 91'İNİN AYLIK HARCAMA MİKTARI BİN TL'Yİ GEÇİYOR

Öğrencilerin aylık harcamalarda yüzde 43'üçünde aylık 300 ile 500 lira arasında olduğunu belirten Aksoy şöyle devam etti:

"Yüzde 26'nın 500 ile bin TL arasında. Öğrencilerin harcamalarının yarısını yeme içmeye, üçte birini de giyime yapıyor. Gelirin yüzde 9'unu eğlenceye harcarken, sinema, tiyatro, konser gibi aktivitelere katılım sıklığında ise yüzde 62'si ayda 3 defadan fazla sosyal aktivitelere katılıyor. Öğrenciler evlerde limitsiz internet kullanırken mobil cihazlarda kotalı paketler kullanıyor. Öğrencilerden yüzde 62'si evde internet olmasının derslerini olumlu etkilediğini düşünüyor. Yüzde 41'i ise internetin olması nedeniyle televizyonu daha az izlediğini düşüyor."

AİLELERİN YÜZDE 35'İ ÖĞRENCİLERİN NOTLARINI BİLMİYOR

Öğrencilerin yüzde 73'ünün ailesinin kendisini anladığını, maddi ve manevi anlamda desteklerini kaydeden Aksoy, ailelerin yüzde 35'nin ise öğrencilerin notlarından haberdar olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber