Yöneticiler, geceleri iş yapıyor

Devletin üst düzey bürokratları ne yazıkki, gündüz temsil, tören ve ağırlama yapmakta, geceleri ise imza yetkisi olan tüm personeli bekleterek iş yapmaya çalışmaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mayıs 2014 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur olmayanlar, tüm memurların saat 9:00-17:00 arası mesai yaptığını düşünmektedir.

Oysaki üst düzey kamu personeli ve onlarla yakın çalışanlar, günde 8 değil bazen 18 saat çalışmaktadır.

Çünkü kamu kurumlarında bakan veya müsteşarlar genel olarak gündüz temsil, tören, kabul ve ağırlama yapmaktadır. Bakan veya müsteşar bey gece 17:00'den sonra esas işine vakit ayırabildiği için,
- Bakan'dan dolayı Müsteşar bey,
- Müsteşar beyden dolayı Müsteşar yardımcıları ve genel müdürler,
- Genel müdürlerden dolayı da daire başkanları ve bazen şube müdürleri,
bekleyebilmektedir.

Taşra için konuştuğumuzda ise Vali beyden dolayı da il müdürleri, yardımcıları ve daha alt düzey personel mesai saati sonrasına kalabilmektedir.

Bugün özellikle merkez teşkilatlarında, hangi kamu kurumuna mesai sonrasında giderseniz gidin, ışıkların yandığını, şoförlerin beklediğini, sekreterlerin çalıştığını görürsünüz.

En üst makamların kendi gelecek kaygılarından dolayı Devletin asıl işlerini aksatması ve mesai sonrasına bırakması, üst personelle birlikte çalışan şoför, sekreter unvanlı personelin yanı sıra asıl işi yürüten şef, şube müdürü ve uzman personelin anlamsız bir şekilde hayatının alt üst olmasına neden olmaktadır.

Özellikle en üst makamda bulunan Bakan bey ve Müsteşar beyin, kendi kişisel gelecek kaygılarından dolayı kimlerin hayatını yaşanılmaz bir hale getirdiğini düşünerek daha sorumlu davranmalarında yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber