'Taşeron' yalanı deşifre oldu

Ölüm madeninin patronu Alp Gürkan'ın "Taşeron işçi çalıştırmıyoruz" açıklaması da yalanlandı. Gerçek, mühendislerin ifadeleriyle ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Mayıs 2014 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Taşeron' yalanı deşifre oldu

BÜLENT ŞANLIKAN

301 işçiye mezar olan madenin patronu Alp Gürkan'ın mumu yatsıya kadar yandı... Kazadan 3 gün sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürkan, "Taşeron işçi çalıştırmıyoruz, çalıştırmadık" demişti. Patronun açıklamalarını işletmede çalışan maden mühendisleri yalanladı. Mühendisler, savcılık ifadelerinde maden ocağındaki ihmallerinin yanı sıra firmada var olan taşeron sistemini de tüm detaylarıyla anlattılar.

- İŞÇİ TEMİNİ TAŞERONLARDA: Soma'da 6 yıldan bu yana vardiya amiri olarak görev yapan Maden Mühendisi Yasin Kurnaz "Ekip başı olarak adlandırılan kişiler şirkette işçi temin eden taşeronlardır. İşçiler bu ekip başlarına bağlı çalışırlar. Ancak resmi kayıtlar üzerinde yapılacak bir incelemede bu durum tespit edilemez" dedi.

- YANGIN SENSÖRÜ YOKTU: Şüpheli sıfatıyla ifade veren Maden Mühendisi Saltuk Alp Demir'in olay anında karbon monoksit oranının yükseldiğini ve yangın çıkan bölgede yangın sensörünün olmadığını söylediği öğrenildi.

- 2007'DE GÖÇÜK OLUŞTU: Kaza yaşandığında göçüklerin oluştuğunu belirten Demir, aynı alanda 2007'de oluşan büyük bir göçüğün üstünün boş olduğunu anlattığı öğrenildi. Maden Mühendisi İsmail Adalı ise ocakta sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber