Şimşek: Sayın Babacan ile aynı görüşteyim

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dün söylediği “Kurumların kendi görev alanlarında tanımlanan şekilde asla taviz vermeden, uygulamalarına devam etmeleri gerekiyor. Bu yapıldığı sürece önümüz açık” açıklamasını destekleyerek, "Sayın Babacan'ın dünkü açıklaması ile aynı görüşteyim" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Şimşek, merkez bankası'nın bağımsızlığının Türkiye'nin en büyük kazanımlarından olduğunun altını çizdi.

"9. Türk-Arap Ekonomi Forumu"nun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, enflasyonla mücadelede Merkez Bankası'nın elinin güçlenmesi gerektiğine inandığını söyledi. Enflasyonda yılın ikinci yarısında düşüş beklediklerini kaydeden Şimşek, "Ne IMF ne de kredi derecelendirme kuruluşlarının kaygısının olmaması lazım. Mevcut rakamlara bakıp bazı söylemler geliştirmek mantıklı değil. Uzun vadede fiyat istikrarı olmazsa olmazımızdır. Enflasyonu düşürürsek büyüme potansiyeli yükselecek ve kalıcı refah oluşacak" dedi.

ZEYBEKÇİ: FAİZLER BÜYÜMEYİ DESTELEMİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise faiz indirimi tartışmalarına ilişkin olarak, "Türkiye'de hiç bir kuruluş faizlerin yukarıda olmasını istemez, biz faizlerin yüksek olduğu kanaatindeyiz. Türkiye'de yaşanna enflasyon tam anlamıyla bir maliyet enflasyonudur. Türkiye'deki mevcut faiz seviyesinin üretimi, istihdamı ve büyümeyi desteklemediğini düşünüyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber