Ameliyat sırasında 'anestezi hatası' iddiası

Anestezi hatası nedeniyle sakat kaldığı öne sürülen ve 2009'da hayatını kaybeden kızı için, acılı babanın 12 yıldır hukuk mücadelesi sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2014 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ameliyat sırasında 'anestezi hatası' iddiası

Acılı baba, anestezi hatası nedeniyle sakat kaldığı öne sürülen ve 2009'da hayatını kaybeden kızı için başlattığı hukuk mücadelesini, 12 yıldır sürdürüyor.

Hayatını kaybeden Sevgi Öz'ün babası Muammer Öz, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında ayağı aksadığı için hastaneye götürdükleri 2 yaşındaki kızlarının "kalça çıkığı" teşhisiyle ameliyata alındıktan yaklaşık 6 ay sonra tekrar ameliyat edildiğini belirtti.

İkinci ameliyatta "anestezi hatası" yüzünden kızının sakat kaldığını öne süren Öz, "Tam 7 yıl cehennem hayatı yaşıyordu, burnundan mamayla besledik. Yaşananlar anlatılamaz. Kızım kardeşini örnek alarak dört yaşına kadar konuşmadı. Çünkü ilgimiz hep onun üzerineydi. Çoçuğumu tam 7 yıl burnundan besledik. Yaşam fonksiyonları gelişmediği için 2009'da vefat etti" dedi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, ''taksirle yaralamaya sebebiyet verme'' nedeniyle açılan davayı zaman aşımı nedeniyle düşürdüğünü, sonra da konuyu AİHM'ye taşıdığını anlatan Öz, "Bu süreçte dava kabul edildi, çocuğum üç ay sonra vefat etti. Türkiye'de tekrar ölüme sebebiyetten kamu davası açıldı. AİHM bu dava neticesinde Türkiye'de hukuki süreç devam etmektedir diyerek bu davayı iptal etti. Açılan dava 5. yılı doldurdu. Yüksek Sağlık Şurası ve adli tıpa yeniden gönderildi. Bir çalışanlar hakkında, bir de hastane hakkında iki dava açmıştım. Hastane hakkında açtığım dava başka mahkemeye yönlendirildi. Çalışanlar hakkında açtığım dava, çalışanların kamuda görev almaları nedeniyle davanın hastaneye karşı açılabileceği gerekçesiyle reddedildi. Çocuğum öldü toprak oldu ama bizim her mahkemede bu acılarımız tekrarlanıyor ve tekrar süreç devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İkinci davanın da zaman aşımına uğrayabileceğini vurgulayan Öz, "Ölüme sebebiyetten açılan davada da zaman aşımı verilebilir çünkü 5 yılı doldurdu. İlgili bakanlığa ve mahkemelere dilekçeler verdim, "5 yıl doldurulmasın" dedim, maalesef 5 yıl doldu. Her an için zaman aşımı kararı verilebilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber