'Taşeronluk' 5 yıldır yok

Soma’da taşeron çalıştırıldığının delili olduğu iddia edilen belgede adı gözüken Sinan Durmaz, ‘Ben vardiya sorumlusuyum’ dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2014 07:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Taşeronluk' 5 yıldır yok

DAMLA YUR

Manisa Soma'da yaşanan ve 301 madenciye mezar olan maden faciasının ardından Soma Kömür İşletmeleri'nde taşeron sisteminin uygulanıp işçilerin başlarında 'dayıbaşı' olarak tabir edilen amirlerin var olduğu iddiaları uzun süre gündemden düşmedi.

'Vergi levham yok'

Taşeron iddiası şirket yöneticileri ve yetkililerce reddedilirken geçtiğimiz gün ortaya çıkan belge, madendeki taşeronluk sistemenin delili olarak değerlendirildi.

Listede 8 çalışanın karşısındaki firma bölümünde 'S. Durmaz' olarak ismi yer alan madenci Sinan Durmaz, ekibin madendeki her şeyinden dışarıdaki barınma sorununa kadar her türlü konuyla ilgilendiğini ifade etti.

Yaptıklarının 'dayıbaşılık' değil 'vardiya sorumluluğu' olduğunu ileri süren Durmaz, "Bu madende 2009'dan önce faturayla çalışan taşeronlar vardı. Bu taşeronluk, dayıbaşılık o zamandan gelen bir isim. Şimdi böyle bir şey yok. Ben fatura kesmiyorum, benim vergi levham yok, sigorta yatırmıyorum. Böyle bir hizmetim yok. Bordrolu çalışan bir insanım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber