Kamu yolsuzluğuna AB ayarı

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde en çok önem verilen konular arasında yer alan Türk kamu ihale sisteminin düzenlenmesi konusuyla ilgili Adana'da yapılan toplantıya katılan İtalyan uzmanlar, yolsuzluğun azaltılmasının hedeflendiğini açıkladı

Türk kamu ihale sistemini AB müktesebatıyla uyumlu hale getirmek, şeffaf ve rekabetçi bir kamu alım yapısı oluşturarak, kamu kaynağının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla, İtalya ile Türk Kamu İhale Kurumu arasında AB Komisyonu'nun katılım öncesi yardım kapsamında sağladığı finansman ile başlatılan "Türk kamu ihale sisteminin güçlendirilmesi" isimli eşleştirme projesi toplantısı Adana'da İl Tarım Müdürlüğü'nde yapıldı.

İtalya'dan eşleştirme projesi kamu alımları uzmanı Lidya Capparella ve yerleşik eşleştirme danışmanı Giancarlo Destefano'nun katıldığı toplantıda, Türkiye'yi Kamu İhale Kurumu Üyeleri Ahmet Ülker, Hüsnü Bulut, Bora Yosunkaya ve Abdullah Korkmaz temsil etti. Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in de bulunduğu toplantıda ilk sözü alan Ahmet Ülker, Kamu İhale Kurumu'nun 4 yıldır AB'yle ilgili önemli çalışmalar yaptığını, 20 bin CD ve 16 bin kitap hazırlandığını söyledi. Giancarlo Destefano ise, projenin amaçlarıyla ilgili bilgi verdi. Destefano "Projenin ana hedefi Türk kamu ihale sisteminin uyumlu, şeffaf ve rekabetçi bir şekilde gelişmesine katkıda bulunarak, kamu kaynağının etkin ve verimli kullanılması suretiyle yolsuzluğun azaltılmasını temin etmektir" dedi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber