Üniversite öğrencilerine sıcaklara özel mönü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Konya Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yurtlarda kalan öğrenciler için hazırlanan mönüde, sebze yemeklerine ağırlık vermeye başladıklarını söyledi.

Acet, Konya'da kendilerine ait yurtlarda, 6 bin 514'ü kent merkezinde olmak üzere toplam 11 bin 514 yatak bulunduğunu, tatil döneminin yaklaştığı bugünlerde doluluk oranının ise yaklaşık yüzde 80 olduğunu belirtti.

Bu yurtlarda barınma dışında, öğrencilerin sağlıklı koşullarda beslenmelerinin de sağlandığını anlatan Acet, öğrencilere, yurtların mutfaklarında pişirilen yemeklerden ikram edildiğini ifade etti.

Acet, özellikle yaz aylarında verilen yemeğin öğrencinin ders çalışma performansını etkilediğinin bilincinde olduklarını belirterek, ?Sıcak yaz aylarında öğrenciler için hazırlanan mönüde sebze yemeklerine ağırlık vermeye başladık? dedi.

Mevsimlere göre değişen hava koşullarının, vücudun ihtiyaç duyduğu kalori miktarını da doğrudan etkilediğini dile getiren Acet, şunları kaydetti:

?Mevcudu binin üzerinde olan yurtlarda görevli gıda mühendisleri ve diyetisyenlerimiz, genç bir insanın söz konusu mevsim şartlarında ne kadar kalori harcayacağını hesaplayarak mönüyü belirliyor. Yaz aylarında öğrencilerimizin kalori ihtiyacı düşünülerek hazırlanan yemekler içinde ise taze fasulye, patlıcan ve salatanın her türlüsü ön plana çıkıyor. Mayıs ayından itibaren belirlediğimiz yeni mönüde, sindirimi kolay, düşük kalorili sebze ve meyveler ağırlıktayken, bunun yanı sıra kuru fasulye, pilav ve etli yemekleri eksik etmiyoruz.?

Acet, öğrencilere sunulan yemeklerin fiyatlarının ise asgari seviyede tutulduğunu, bir porsiyon çorbanın 0,75 YTL, sebze yemeklerinin ise 1.2 YTL'den verildiğini, yemeklerin fiyatlarının sunulan kaliteye göre piyasanın çok altında olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber