'Belediye başkanları arasındaki gerginlik kurşunlamaya kadar vardı mı?..'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasındaki gerginliğin kurşunlama olaylarına kadar gidip gitmediğini sordu.

Ateş, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok arasında yaşanan gerginliğin, kamu binalarının kurşunlanmasına kadar gittiği yönünde haberler bulunduğunu ifade ederek, şu soruları yöneltti:

"Çetelerin silahlı mücadelesinin kamuoyuna yansıdığı bir dönemde, belediyeler arasındaki kavganın kamu binalarının kurşunlanmasına kadar gitmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Söz konusu olay hakkında bir soruşturma başlattınız mı? Sorumlular hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Olayın doğrulanması durumunda her iki belediye başkanı hakkında nasıl bir işlem yapacaksınız? Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Ankara Emniyet Müdürlüğüne makam aracı tahsis ettiği doğru mudur? Doğru ise kaç adet araç tahsis edilmiştir? Bakanlığınızın emniyete araç temin etme olanağı yok mudur?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber