Her sınavda 1500 polis paralel mağduru

Emniyet’i abluka altına alan paralel yapının bir skandalı daha ortaya çıktı. Son dört yıldır düşük puan alan derin örgütün komiser yardımcısı adayları, mahkemeye başvurarak sınavları iptal ettirdi. Puanları yeniden hesaplanan komiser yardımcısı adaylarının ilk sıralara yerleştirildiği ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 02 Haziran 2014 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her sınavda 1500 polis paralel mağduru

Polislikten komiser yardımcılığına yükselme sınav sorularının çalındığı iddiasını araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ortaya çıkardığı imtihanı haksız yere kazanan 69 aile mensubu skandalına bir yenisi daha eklendi. İsminin gizli kalmasını isteyen 10 yıllık bir polis memuru, 2009 yılından bu yana girdiği komiser yardımcılığı sınavlarında yaşananları anlattı. Paralel yapı elemanlarının haksız yere komiser yardımcılığı kurslarına alındığını belirten polis, şunları söyledi:

SON 4 YILDIR AYNI TAKTİK

"Her yıl düzenlenen bu sınavda 100 soru soruluyor. Kontenjana göre, 500 ila 1000 kişi komiser yardımcılığı kurslarına gitmeye hak kazanıyor. Ama 2009 yılından bu yana sınavda çeşitli haksızlıklar yaşanıyor. Son 4 yıldır her yıl ortalama 15-20 problemli soru mahkeme kararıyla iptal edildi. İptallerin ardından puan ve sıralama yeniden belirleniyor. Düşük puanlı paralel yapıya yakın isimler sınavı kazanırken, yeni sıralamada puanları yükselen ve düşük puanlıların yerine gelmesi gereken yüzlerce polis memuru sınavı başarısız sayılıyor. Bu şekilde mağdur edilmiş 1500 dolayında polis var. 2011 yılındaki sınavdan 73 puan aldım. Sorular iptal edilip, yeniden sıralama yapılınca puanım 82'ye çıktı. Baraj 80 puandı. O yıl 80 ve 81 puan alanlar komiser yardımcılığı kursuna giderken, ben 82 puan almama rağmen sınavı kazanamadım.

BARAJI GEÇTİM AMA BAŞARISIZIM!

Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı'na ve idare mahkemesine başvurduk ama hiçbir netice alamadık. Tüm kapılar yüzümüze kapandı. 'İdarenin takdir yetkisi' denilerek, mağdur edildik. Yıllardır haksız yere paralel yapının adamları bu kurslara sokuluyor."

HIRSIZLAR TEŞKİLATTAN ATILMALI

Emniyet içindeki paralel yapının deşifre edilmesinin ardından kendilerinin de umutlandığını dile getiren polis, teşkilatın içindeki paralel yapının elemanlarının yıllarca kendilerinden olmayanları hakir gördüğünü söyledi. Her şeyin onların elinde olduğunu ve hiç kimsenin bir şey yapmadığını söyleyen memur, "Bu konuda mağdur olmuş diğer polisler olarak çeşitli forumlar üzerinden sesimizi bir yerlere duyurmak için çırpınıyoruz. Derdimiz, komiser yardımcısı olmak değil. Bizim isteğimiz, yıllardır haksız şekilde sınavı kazanların ve bu hırsızlığı yapanların ortaya çıkarılması. Biz, bu hırsızların teşkilattan atılmalarını istiyoruz" diye konuştu.

ÇALINTI SORUYLA 6 BİN POLİS

Son 10 yılda 7 bin polis memurunun komiser yardımcılığı sınavını kazandığını belirten mağdur polis, sözlerini şöyle sürdürüyor: Bunların 6 bini paralel yapının sağladığı destek ve önceden verdiği sorularla kazandı. Üstelik bunların hepsi terör, istihbarat, KOM gibi kritik şubelerde çalışıyor. Bu adamların sınava hazırlanacak zamanları bile yok ama nasıl oluyorsa hepsi girdikleri sınavdan başarıyla geçiyor. Ayrıca kendi adamları olmayanlar da sınavı kazanıp komiser yardımcısı oldukları halde idare mahkemesi ve Danıştay'dan aldıkları mahkeme kararlarıyla rütbelerini bile söküyorlar. Bu şekilde onlarca polis memuru var.

FORUMLARDAKİ FERYATLAR

Başta memurlar.net olmak üzere çeşitli forumlar üzerinden seslerini duyurmaya çalışan mağdur polislerin yazdıkları da yaşananları gözler önüne seriyor. İşte çeşitli rumuzlarla yazılan o yorumlardan bazıları:

- Devlet, millet, hükümet aleyhine işlerin parçası olmadığımız için alındık

- Etiler Polis Okulu'na Komiser Yardımcılığı kursuna gelirken yanımda getirmem gereken malzemelerin listesinin tebliğini de yaptılar. Ama kursa almadılar. Sebep? Hain örgütün, hain planlarına destek olmamamız, onların para kaynaklarına maddi destek vermememiz. Devlet, millet, hükümet aleyhine işlerin parçası olmamamız. Sırf bu yüzden alınmadık.

- Allah'ın izniyle annemizin ak sütü gibi helal olan ve hak ettiğimiz halde dışarıda kalan eski malum idarenin gazabına uğrayan arkadaşlar bu işin sonu güzel olacak. Ve teşkilata en az 1000 üzerinde bu sınavların gerçek sahipleri, dürüst, hırsız olmayan, namuslu haysiyetli taze kanlar gelecek. Ve şunu buradan belirteyim; şu an kursta okuyan hainler, paralel örgütün elemanları var.

- Hırsız komiserlerle alakalı top şu an yargıda, müfettişler soruşturmayı tamamladı. Bu devletin namuslu, şerefli, vatanını seven, devletin bekasını düşünen belli bir yapı tarafından sürekli dışlanarak hakları elinden alınarak haysiyetli komiserlere ihtiyacı var.

- Ben, 2011'de en son hakkımı kullandım. Mahkeme soruları iptal edince kurstan mezun olanlardan bir kısmını geçtiğim halde beni çağırmadılar.

- Yaptıkları edepsizliği, haksızlığı bilmezcesine göğüslerini gere gere 'Çalıştık da öyle aldık bu puanı' diyenler şimdi nerede? Biz, ısrarla 'Bu işte bir iş var, böyle baraj puanı olmaz' dediğimiz de 'Öyle bir şey yok. Onlar şehir efsaneleri' diyenler nerede?

- 5 yıldır bizlerden daha düşük puan alan adayın memuru konumunda çalışmaya zorlandık. Evimizin, çoluk çocuğumuzun rızkını avukatlara akıttık. Bu işin peşini bırakmak yok.

- Soru iptallerinden sonra yapılan sıralamaların düzgün yapıldığını mı sanıyorsunuz? Sadece 2009 değil ki 2010, 2011, 2012 sınavlarında soru iptalleri sonrası yapılan sıralamalar skandallarla dolu.

- Bu paralellere servis edilen sorular yüzünden komiser yardımcılığı sınavında barajlar da yüksek kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber