Celal Sumaytaoğlu'ndan iddialara cevap

Erdal Celal Sumaytaoğlu hakkındaki iddialara cevap verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2014 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Celal Sumaytaoğlu'ndan iddialara cevap

Dün yayınlamış olduğumuz bir soru önergesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanıyla ilgili olarak Meclise verilen bir soru önergesini haber konusu yapmıştık.

Manisa Milletvekili Erkan Akçay tarafından verilen soru önergesinde, Teftiş Kurulu Başkanı Celal Sumaytaoğlu'nun, bir günlük müfettişlik yapmamasına rağmen Teftiş Kurulu Başkanı olduğu iddialarının yanı sıra başka iddialara da yer verilmişti.

1 günlük müfettişliği yok ama Teftiş Başkanı

Bakanlık Hukuk müşavirliği söz konusu iddialar için memurlar.net'e cevap verdi.

İşte memurlar.net'e gönderilen cevap metni

T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
CEVAP VE DÜZELTME / YAYINDAN ÇIKARMA TALEBİ

05,06.2014 talihinde Milli Gazetede ve gazetenin internet sitesinde yayınlanan Sadettin İNAN'a ait "Tarım Bakanlığı'nda NELER OLUYOR?" başlıklı haberde Bakanlığımız ve Bakanlık bürokratları ile ilgili mesnetsiz ve art niyetli ifadelere yer verilmiştir. Söz konusu haber gerçeği çarpıtma ve algı yönetimi amaçlıdır. Bakanlığımızı ve Bakanlık bürokratlarını kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırma gayesi taşımakta olan ve kişilik haklarını ihlal eden bu haber ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması ve söz konusu gazeteden alıntı yapılarak sitenizde yayınlanan ilgili haberin yayından çıkarılması zarureti doğmuştur:

" 05.06.2014 tarihli Milli Gazetede ve gazetenin internet sitesinde yayınlanan Sadettin İNAN'a ait "Tarım Bakanlığı'nda NELER OLUYOR?" başlıklı haberde, Manisa Milletvekili Sn. Erkan AKÇAY'ın TBMM Başkanlığınıa verdiği soru önergesi konu edilmiş, bu soru önergesinde yer verilen ve Bakanlığımızca TBMM Başkanlığına cevabı gönderilen soru ve iddialar kamuoyuna somut gerçeklermiş gibi servis edilmiştir. Bu amaca yönelik olarak haber metni içerisinde dikkat çekici ve kamuoyu algısını yönlendirici başlıklara yer verilmiştir. Art niyetli olduğu ve kamuyu bilgilendirmenin ötesinde amaçlar taşıdığı açık olan haberde yer verilen iddialar ile ilgili cevap ve düzeltmelerimizin açıklanması ve ilgili haberin yayından çıkarılması zaruri bir hal almıştır.

SUMAYTOĞLU, KENDİSİ İÇİN YÖNETMELİK DEĞİŞTİRDİ Mİ?

Öncelikle bilinmelidir ki, haberde bahsi geçen yönetmelik değişikliği 13.10.2011 tarihli ve 28083 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sn. Erdal Celal SUMAYTAOĞLU, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, birisi İngiltere'de olmak üzere iki ayrı yüksek lisans programını tamamlamıştır. Bu atamadan önce Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten ve uzun süreli üst düzey yöneticilik kariyeri ve tecrübesi bulunan adı geçen bürokrat, 04.08.2012 tarihinde müşterek kararname ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına atanmış olup, daha önce bulunduğu görevden daha üst bir görev olarak değerlendirilemeyecek bir göreve gelebilmek adına yönetmelik değişikliği yaptırması akıl ve mantık dışıdır.

DİSİPLİN CEZASI ALDI MI?
MAKAM ODASI TADİLATI

Haberde bahsi geçen soruşturma ve raporlarla ilgili Sn. Erdal Celal SUMAYTAOĞLU her hangi bir disiplin cezası almadığı ve hakkında her hangi bir soruşturma izni verilmediği gibi kendisi ile ilgili kesinleşmiş bir yargı karan da mevcut değildir. Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı makam odasında yaptırıldığı iddia edilen tadilatın maliyeti 150.000 TL olmayıp, 40 yıldan beri ilgili Genel Müdürler ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı V. Tarafından kullanılan bu odada bazı zaruri tadilatlar yaptırılmıştır. Bu tadilatların gözetimi ve uygulanması da adı geçen Bürokratın başkanlığını yaptığı birim tarafından değil, Bakanlığımız Destek Hizmetleri Başkanlığı tarafından yürütülmüştür. Makamına ultra lüks yeni bir banyo yaptırıldığı iddiasının da aslı bulunmamaktadır. Makam odasında daha önce mevcut ve kullanılan lavabo ve banyoda tadilat yapılmıştır.

MAKAM ARABASI İDDİASI

Haberde bahsi geçen ve gazete tarafından ilgili haberde kalın puntolarla başlık atılarak algı yönlendirmesi amacıyla kullanılan makam arabası ile ilgili dile getirilen iddialara gelince, ilgili araç, Sn. Erdal Celal SUMAYTAOĞLU'na Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı görevi dışındaki başka bir ek görevi nedeniyle, mevcut görevine atanmadan önceki bir tarihte, Taşıt Kanunu kapsamı dışında hizmet veren bir özel kuruluş tarafından tahsis edilmiştir. Bakanlıkça bu araç için herhangi bir kira bedeli ödenmemektedir. Kaldı ki bu araç, ihtiyaç halinde diğer görevliler tarafından da kullanılabilmektedir. Ayrıca bu araç ya da kuruma tahsis edilmiş başka bir araç özel işler için kullanılmamaktadır.

BİLİŞİM MALZEMESİ ALIM İDDİASI

Bakanlığımız Bilişim Koordinasyon Kurulu, 3046 sayılı Kanunun 35 inci maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen "Bakanlıklar ana hizmet ve görevleriyle ilgili konularda diğer bakanlıkların ve kamu kurum ve kuruluşlarının uyacakları esasları yürürlükteki mevzuata uysun olarak belirlemekle, kaynak israfını önleyecek ve koordinasyonu sağlayacak tedbirleri almakla görevli ve yetkilidir." hükmü ile; 3046 sayılı Kanunun 37 nci maddesinde "Bakanlıklar, kanunla yerine getirmekle yükümlü oldukları hizmetleri tüzük, yönetmelik, tebliğ ve genelgelerle düzenlemekle görevli ve yetkilidir." hükmüne paralel olarak, 639 sayılı KHK'nın 24 üncü maddesi kapsamında 2013/2 sayılı Bakanlık genelgesi ile kurulmuştur. Bu hükümler de açıkça göstermektedir ki Bakanlığımız, kaynak israfını önleyecek ve koordinasyonu sağlayacak tedbirleri almakla yetkili ve hatta görevlidir. Bilişim Koordinasyon Kurulu'nun var oluş amacı da Bakanlık bilişim faaliyetleri kapsamında israfın önlenmesi, ilgili birimler arasında koordinasyonun sağlanmasıdır. Bakanlığımız bilişim politikalarının belirlenmesi, planlanması ve birimler arasında koordinasyon sağlanması ve bu yöndeki süatejilcrin belirlenmesine rehberlik edilmesi amacıyla hizmet vermektedir. Bu kurulun alını-satım yapma görevi ve yetkisi bulunmamaktadır. Rehberlik faaliyeti yürüten bir kurulun başına Rehberlik ve Teftiş Başkanının getirilmesi de hayatın doğal akışı ile akıl ve mantığın gereğidir."

5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca, kişilik haklarının ihlali mahiyetindeki bu haberlerin yayından çıkarılması hususunda gereğini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber