İMD'lere %150 zam

Hükümetin Soma maden faciasının yaralarını sarmak amacıyla TBMM'ye sunduğu "Iş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasansı" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki bazı bürokratların 'açıkgözlülüğü' nedeniyle maaşlarına yüzde 150'ye varan artışlar düzenlemesine dönüştü.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Haziran 2014 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İMD'lere %150 zam

İş ve meslek danışmanları geçen yılki torba tasan ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında alınmışlardı. Ancak, memur olduktan sonra sözleşmeli iken aldıkları maaşlarında ciddi oranda bir düşüş olmuştu. Bundan şikayetçi olan 2 bin kadar iş ve meslek danışmanı memur, TBMM'ye madencilerin koşullarının düzeltilmesini amaçlayan düzenlemeye kendilerini de eklettiler. Böylece ücretlerinin % 150 oranında artırılması sağlanıyor. Maddenin gerekçesinde ise "İstihdam alanında önemli görevler ifa eden iş ve meslek danışmanlarının ücretleri ile ilgili düzenleme yapılmaktadır" deniliyor.

SGK'ya yeni başkanlık geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde yeni bir başkanlık kuruluyor. Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanlığı adı altındaki kurulan başkanlık ile böylece 5502 sayılı SGK Kanunu'nun 23'üncü maddesindeki iki başkanlık sayısı 3'e çıkarılıyor. TBMM'deki kanun tasarısıyla yeni kurulan Başkanlığı'nın görevleri ise "Sosyal güvenliğe ve sağlık sigortası ilişkin alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma, eğitim, inceleme, ya ve danışmanlık faaliyetleri yapmak ve yaptırmak" şeklinde özetleniyor.

CAHİT SARAÇOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber