TMK'da başörtüsüne ceza endişesi giderildi

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Alt Komisyonu, Terörle Mücadele Kanunu Tasarısı'nın 'başörtüsüne ceza getiriliyor' endişelerine neden olan maddesini değiştirdi. Böylece başörtüsüne ceza TMK'dan çıktı

TBMM Adalet Alt Komisyonu, Terörle Mücadele Kanun Tasarısı'nda, "başörtüsüne ceza getiriliyor" endişelerine neden olan 6'ncı maddesini değiştirdi. TMK'nın terör örgütünün amacının propagandasına ceza verilmesine yönelik düzenleme de tasarı metninden çıkartıldı. Adalet Alt Komisyonu TMK'nın 6. maddesi üzerindeki çalışmalarını tamamladı. Tasarının 6. maddesinin 'a' bendinden yer alan "kimliklerin gizlenmesi amacıyla yüzün, tamamen veya kısmen kapatılması"nı suç olarak sayan düzenleme değiştirildi. Bu bentte yapılan düzenleme ile 'terör eylemlerine dönüşen gösteri ve toplantılarda kimliklerin gizlenmesi amacıyla yüzün, tamamen veya kısmen kapatılması"nın suç olarak cezalandırılması düzenlendi. Bu düzenleme ile özellikle başörtüsünün suç olarak cezalandırılmasının önüne geçildi.

AMACIN PROPAGANDASI ÇIKTI

Tasarının 6. maddesinin 2. fıkrasında bulunan "Terör örgütünün veya amacının propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesi değiştirildi.

yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber