Sınırlardaki mayınlar 8 yılda temizlenecek

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MHP milletvekillerinin Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2014 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınırlardaki mayınlar 8 yılda temizlenecek

ÖNDER YILMAZ

Yılmaz, sınırdaki mayın temizleme işlemleri hakkında da bilgi verirken, 2009 yılında Suriye'de daha iç çatışmalar başlamadan Gaziantep ve Kilis bölgesinde 1255 adet mayın temizlendiğini, iç çatışmayla birlikte bu faaliyetin durdurulduğunu açıkladı. Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi için çıkılan ihaleye çıkıldığını anımsatan Yılmaz, "İhale Haziran 2013'te iptal edilmiştir. İhalenin iptal edilmesini müteakip Türkiye-Suriye sınırında mayın temizleme çalışması yapılmamıştır" dedi.

Temizleme 2022'ye uzatıldı

Yılmaz, Türkiye'nin Ottawa Sözleşmesi olarak da bilinen, "Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme"ye 2003'te taraf olduğunu anımsatırken, üzerimize düşen yükümlülükleri yerin getirmek için 2022'ye kadar ek süre talebinde bulunulduğunu kaydetti. Yılmaz, Cenevre'de gerçekleştirilen taraf devletler toplantısında, Türkiye'ye 1 Mart 2022'ye kadar mayın temizleme yükümlülükleri için ek süre verildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber