İki öğretim üyesinin tartışması kız öğrencilere yapılan tacizi ortaya çıkardı

Haber Giriş : 10 Haziran 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nun eski müdürünün suç duyurusu pek çok skandalı ortaya döktü. İddialara göre; yöneticiler taciz, tehdit, iftira gibi pek çok suçu rahatlıkla işliyor.

İstanbul Üniversitesi'nde iki öğretim üyesi arasındaki tartışmanın mahkemeye yansıması, kız öğrencilere karşı yaşanan 'taciz' iddialarını da ortaya çıkardı. İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. E. E., Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yard. Doç. Dr. M.H.S. hakkında kendisine 'iftira' attığı iddiasıyla şikâyetçi oldu. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Prof. Dr. E.E., olayların Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü olarak görev yaptığı 2005'te, taciz iddiaları ile ilgili S.D. adlı araştırma görevlisi hakkında tutanak tutturmasının ardından başladığını belirtti. Prof. E.E.'nin iddiasına göre olaylar şöyle gelişti: Turizm ve Otel İşletmeciliği programında görevlendirilen araştırma görevlisi S.D.'nin kız öğrencilere karşı aşırı samimiyetini gören Prof. E.E., 2004'te S.D. ve program başkanı N.K.'yi sözlü olarak uyardı ancak, bir değişiklik olmadı. 23 Mart 2005'te eski öğrenciler okul yönetimine cinsel tacize uğradıklarını belirten 2 ayrı dilekçe verdi. Bunun üzerine Okul Müdürü E.E., iki kişi hakkında 30 Mart 2005'te bir disiplin soruşturması başlattı. Tacize uğradığı iddia edilen mezun kız öğrenciler bilgi vermek üzere okula çağırıldılar. Soruşturmadan haberdar S.D.'nin öğrencileri tehdit ettiği, okula gelenlere gözdağı verdiği ileri süren suç duyurusunda, Prof. E.E.'nin İ.Ü. merkez binadan öğrencileri korumak için güvenlik görevlisi talep ettiği belirtildi.

4 YIL HAPSİ İSTENDİ
Ancak, Prof. Dr. E.E.'nin müdürlük görevinden ayrılmasından sonra, Müdür Yardımcısı Yard. Doç. Dr. M.H.S.'nin hizmetlilere, 'ilk tutanağı E.E.'nin baskısı altında tuttukları' yolunda yeni bir tutanak hazırlattığı anlatılan suç duyurusunda, bunun üzerine Prof. Dr. E.E. hakkında okul sekreteri E.K. hakkında disiplin soruşturması açıldığı belirtildi. Yard. Doç. Dr. M.H.S. hakkında 'iftira' suçundan TCK'nın 267. maddesi uyarınca 4 yıla kadar hapis istemiyle hakkında ceza davası açılması talebinde bulunuldu. Okul geçtiğimiz yıl iç çekişmeler ve aşk dedikoduları ile sarsılmıştı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber