Türk bayrağının indirilmesi tüm yurtta protesto edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki Türk bayrağının provokatif bir şekilde indirilmesi yurdun bir çok yerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2014 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk bayrağının indirilmesi tüm yurtta protesto edildi

ANKARA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki Türk bayrağının provokatif bir şekilde indirilmesi yurdun bir çok yerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Bodrum'da Bayrağa saygı yürüyüşü

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi Bodrum'da protesto edildi.

Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve sendika üyeleri, Belediye Meydanı'nda toplanarak, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle "Bu vatan bölünmez", "Türk bayrağına uzanan eller kırılsın" gibi sloganları attı. Meydanda dev bayrak açan grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Macit Oğuz Ata, bayrağın bir milletin şerefi ve onur timsali olduğunu söyledi.

Bayrağa yapılan saygısızlığın millete yapıldığını ifade eden Ata, "Kısa zamanda bayrağımızı indiren hainlerin bulunup, bir an önce adalete teslim edilmesini ve gereken en ağır cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

Ata, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen saldırıda rehin alınanların da biran önce ailelerine kavuşması dileğinde bulundu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Antalya'da Bayrağa saygı yürüyüşü

Antalya'da düzenlenen yürüyüşle Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi protesto edildi.

Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve sendika üyeleri, İsmet İnönü Parkı'nda toplanarak, ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Grup, meydanda dev bayrak açarak sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Türk bayrağının indirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bayrağın bir askerin değil tüm vatandaşların canı pahasına koruyacağı en büyük emanet olduğunu ifade eden Daş, "Bu ülkeyi etnik ve dinsel temelde ayrıştırıp, iç savaş çıkarmaya çalışanlara karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele etmeliyiz. Tam bağımsız bir Türkiye'de şanlı bayrağımızın yeniden en yükseklerede dalgalandırmak için var gücümüzde çalışacağız. Bayrağımızı indirme cesareti gösterenlerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu Antalya Temsilcisi Mehmet Balık ise Türk bayrağının tüm halkın ortak değeri olduğunu belirterek, indirilmesini kınadı. Siyasasi partiler, dernekler, sendikaların ve sivil toplum kuruluşların duyarlı olmasını isteyen Balık, vatandaşların ülkenin bütünlüğüne sahip çıkılmasını istedi.

Antalya Alperen Ocakları "Bayrağa saygı yürüyüşü" düzenledi

Antalya Alperen Ocakları mensubu bir grup "Bayrağa saygı yürüyüşü" düzenleyerek Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan bayrak indirme provokasyonunu protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelen grup, terör örgütü aleyhine slogan atan grup adına basın açıklamasını Antalya Alperen Ocakları İl Başkanı Mustafa Uysal okudu. Lice'de yaşanan bayrak indirme provokasyonunu hatırlatan Uysal, hükümet tarafından uygulanan politikalar nedeniyle terör örgütü mensuplarının askerler üzerinde psikolojik üstünlük kurduğunu savundu.

Çözüm süreciyle bölge halkının terör örgütünün kucağına atıldığını ileri süren Uysal, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin de terör örgütünün güçlenmesine neden olduğunu iddia etti. Uysal, "Kendi karakolumuzda bayrağımız indirilip yerlere atılırken buna seyirci kalan, Kıbrıs olaylarındaki gibi o kansızın kafasına sıkmayan komutanı da, askeri de buradan kınıyoruz. O bayrağı indiren kim olursa, ne olursa olsun alnının ortasından vurulmalıdır. Bugün karakolundaki bayrağa sahip çıkamayan yarın evindeki namusuna da sahip çıkamaz" dedi.

Açıklamanın ardından Türk bayrakları taşıyan grup, terör örgütü aleyhine slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız dağıldı.

Zonguldak Ereğli'de de protesto vardı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir grup, basın açıklaması yaparak Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini protesto etti.

Müftü Mahallesi İstanbul yol ayrımı kavşağında toplanan grup, "Vatan sana canım feda", "Ereğli uyuma bayrağına sahip çık" ve "Bayrak namustur namusuna sahip çık", "Ne Mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Ramazan Kanca, grup adına yaptığı açıklamada, Türk Bayrağı'nı indirme girişimine tepki vermek için toplandıklarını belirterek, " Bayrak bağımsızlığımızın en önemli simgesidir. Birlik ve beraberliğimizin bütünlüğümüzün ay yıldızlı ifadesidir. Bayrağa uzanan eller kutsal değerlerimize uzanmıştır. Eşkıya eşkıyalığını, bölücü bölücülüğünü, hain hainliğini dün yapmış bugün de yapmaktadır. Bayrağımıza al rengi veren şehitlerimizin kanı değil midir ezelden bugüne milyonlarca şehidibayrak yere düşmesin diye vermedik mi?" diye konuştu.

Grup, bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Uşak'ta saygı yürüyüşü

Uşak'ta düzenlenen yürüyüşle Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi protesto edildi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Uşak Belediyesi önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Arif Güvenir, olayın, kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bölgedeki olayların giderek tırmandığını, bölücü kişilerin askeri birlikten bayrak indirme cesaretini gösterdiğini ifade eden Güvenir, "Bayrak, bizim namusumuzdur. Bayrağımızı indirme cesareti gösterenlerin, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Eşme'de de yürüyüş düzenlendi

Eşme ilçesinde de bazı sivil toplum kuruluşları tarafından "Bayrağa Saygı" yürüyüşü düzenlendi.

Şehitalibey Mahallesi'nde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber