AB'ye uyum çalışmaları çerçevesinde bir çok çalışma yapan Emniyet, 9 yeni projeyi daha hayata geçiriyor.

Haber Giriş : 28 Ocak 2004 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB'ye uyum çalışmaları çerçevesinde bir çok çalışma yapan Emniyet, 9 yeni projeyi daha hayata geçiriyor.

Uluslararası platformlarda Türkiye'ye yöneltilen suçlamaların başında polisin insan hakları ihlalleri ve işkence iddiaları geliyor. AB'ye uyum çalışmaları çerçevesinde iddiaları ortadan kaldırmak için bir çok çalışma yapan polis, 9 yeni projeyi daha hayata geçiriyor. Finansmanı Almanya, Danimarka, İspanya, Fransa, İngiltere ve Avusturya tarafından karşılanacak projelerin 2004 yılında uygulamaya konulması planlanıyor.

ÜST DÜZEY İZLEME KOMİTESİ
Projelerin başında polisin işkence yapmadığına tanıklık etmesi için ifadelerin alımında hazır bulunmak üzere ?üst düzey izleme? komitesinin kurulması geliyor. Yine proje kapsamında modern, sağlıklı ve teknolojik cihazlarla donaltılmış ifade alma odalarının yapılması da kararlaştırıldı.
Bu nedenle 27 il pilot olarak seçildi ve bu illerde de ifade alma odalarının yapımı için 30 yer belirlendi. Ayrıca branşına göre, insan haklarına uygun şekilde ifade almak için uzman polislerin yetiştirilmesi için eğitim programı da belirlendi.

MADDE TAKİP AMİRLİKLERİ
Projede Türkiye'de ilk kez madde kullanımı takip ve mücadele kısım amirliklerinin faaliyete geçirilmesi de yer alıyor.
En önemli proje ise karaparanın aklanması, suçun mali kaynakları ve terörizmin finansmanıyla mücadelenin güçlendirilmesi olarak gösteriliyor. Projenin hazırlık çalışmaları Almanya'yla sürdürülüyor. Bu amaçla Almanya Baden-wüttenberg Eyaleti'nden bir heyet gelerek Türk polisiyle temaslarda bulundu.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber