Başbakanlık Uzman ve Uzman Yardımcılığı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 12 Haziran 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANLIK UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ VE BAŞBAKANLIK UZMANLIĞI YETERLİK SINAVLARI İLE ATAMA, YETİŞTİRİLME, GÖREV, YETKİ VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'TE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 13/6/2002 tarihli ve 24784 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Başbakanlık Uzman Yardımcılığı Giriş ve Başbakanlık Uzmanlığı Yeterlik Sınavları ile Atama, Yetiştirilme, Görev, Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 21 ? Uzman Yardımcıları adaylıkta geçen süre dahil iki yılı tamamlayınca Genel Müdürlüğün bu konudaki çağrısı üzerine üç tez konusunu tercih sırasına göre belirleyerek birim amirine bildirirler. Birim amirleri bu üç tez konusunu, Genel Müdürlüğe bir hafta içerisinde yazılı olarak bildirirler. Tez konuları Genel Müdürlük tarafından Danışma Komisyonu onayına sunulur. Danışma Komisyonu Müsteşarın belirleyeceği bir Müsteşar Yardımcısının başkanlığında Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü, Personel ve Prensipler Genel Müdürü ile yükseköğretim kurumlarında öğretim üyesi olarak çalışan veya bu unvanları haiz kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bir kişi olmak üzere toplam dört üyeden oluşur."

Üç tez konusundan bir tanesi Danışma Komisyonu tarafından Uzman Yardımcısının hazırlayacağı tezin konusu olarak belirlenir. Uygun bulunan tez konuları Uzman Yardımcılarına Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünce tebliğ edilmek suretiyle kesinleşir.

Tez konularının kesinleştiği tarihten itibaren bir ay içerisinde Komisyon tarafından, Uzman Yardımcılarına birer Tez Danışmanı belirlenir. Tez Danışmanlarının bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde belirtilen unvanlarda olmaları ve 6 ncı maddesinin (b) bendinde belirtilen nitelikleri taşımaları şarttır. Ayrıca, ihtiyaç duyulması halinde, tez konusu ile ilgili ihtisas sahibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden de, kurumlarının muvafakati ile Tez Danışmanı belirlenebilir. Uzman Yardımcıları tezlerini tez danışmanları rehberliğinde hazırlarlar.

Tezin hazırlanmasında, konunun başka bir kurum ve kuruluşta uzmanlık, yüksek lisans, doktora tezi veya başka bir ad altında içerik ve sonuçları açısından aynı şekilde incelenip savunulmamış olması esastır. Uzman Yardımcısının hazırlayacağı tezin kendi görüş ve değerlendirmeleri ile önerilerini içermesi ve bilimsel çalışma etiğine uygun olması gerekir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 22 ? Uzman Yardımcıları, Tez Danışmanlarının kendilerine tebliğ edildiği tarihten itibaren en geç 2 ay içerisinde bir tez önerisi hazırlarlar. Birim amirleri tez önerilerini, Tez Danışmanının görüşü ile birlikte bir hafta içerisinde Genel Müdürlüğe gönderirler. Genel Müdürlük tarafından tez önerileri, Tez Danışmanının görüşü ile birlikte Danışma Komisyonu onayına sunulur. Uygun bulunması halinde bu durum Uzman Yardımcılarına tebliğ edilir. Tez önerisinde, tez konusu olan çalışmanın amacı, önemi, yöntemi, varsayımları, bilgi toplama araçları, muhtemel kaynakçası, çalışma planı ve varsa ekleri hakkında bilgiler verilir.

Tez Danışmanları, tezlerin teslim edildiği tarihe kadar, rehberlik ettikleri tez hakkındaki görüşlerini ve Uzman Yardımcılarının çalışmasını bir rapor halinde Genel Müdürlüğe sunar. Genel Müdürlük tarafından bu raporlar Tez Değerlendirme Komisyonuna gönderilir.

Uzman Yardımcıları tez önerisi ve tezlerini, Başbakanlık Uzmanlık Tezi Yazımına İlişkin Usul ve Esaslar Yönergesinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hazırlarlar."

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Başbakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber