Hakim-savcı çiftin sağlık tayini isyanı

HSYK, tedavisi için büyük bir şehre atanmak isteyen kadın hâkimi ve savcı eşini yerinde bıraktı. Savcı Çamoğlu “2009 yılında başsavcılığa layık görülen ben ne değişti de makul taleplerimize bile karşılık bulamıyoruz?” dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2014 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakim-savcı çiftin sağlık tayini isyanı

Kemal Göktaş

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) 2 bin 500'ü aşkın hakim ve savcının görev yerini değiştiren yaz kararnamesinin siyasi yankıları sürerken, hayati önemde hastalığı bulunan eşinin tedavisi için büyükşehre atanma talepleri reddedilen savcı isyan etti.

Afyon Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu, hakim ve savcıların internet sitesi adalet.org'a yayımladığı yazısında Afyon hakimi olan eşi Selma Çamoğlu'nun, "crohn" rahatsızlığı olduğunu belirterek, "HSYK'ya sunmuş olduğumuz raporlarda hayati öneme haiz hastalık olduğu, tedavi ile iyileşmediği, kronik olarak sürekli tedavisi gerektiği belirtilmektedir. Mart 2014'te de yeni tarihli raporu HSYK'ya sunmuştuk" dedi. Afyon'un sağlık açısından büyük illere göre çok gelişmiş bir şehir olmadığını ifade eden Çamoğlu, eşinin tedavisinin sağlık açısından gelişmiş illerde yapılması gerektiğini, ayrıca eşinin annesinin yatalak hasta olduğunu ve eşinden başka bakacak kimsesinin de olmadığını anlattı.

Hakim ve savcılardan destek

HSYK'ya, "İzmir'e vermiyorsanız yakınlarına verin" dediklerini ama kabul edilmediğini ifade eden Çamoğlu, "Tüm terfilerimiz mümtaz, hakkımızda düzenlenen 'gelişme gerekir' şeklindeki performansı değerlendirme fişleri idare mahkemelerince iptal edildi" dedi. Ailesi için kendisini feda edebileceğini anlatan Çamoğlu, "İnsan sağlığından daha önemli bir şey var mı? 2009 yılında başsavcılığa layık görülen ben ne değişti de normal insanca, makul taleplerimize bile karşılık bulamıyoruz?" sözleriyle isyanını dile getirdi.

Çamoğlu'na çok sayıda hakim ve savcı yazdıkları mesajlarla destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber