Özel çocuklara özel tedavi

Açık omurga hastalığı hızla artıyor. Ülkemizde bin doğumdan 2'sinde görülüyor. Beslenme, yüksek ısı, genetik ve çevresel faktörler hastalığın gelişimde başrol oynuyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Haziran 2014 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Özel çocuklara özel tedavi

BERDA ÖZDİKTAŞ

Açık omurga hastalığında omurilik kanalı açık kalır ve beyinle diğer organları bağlayan ana sinir bu açıklıktan dışarı çıkar. Anne karnında suyla teması sonucu sinirler ve omurilikte harabiyet oluşur. Sonucunda sinirlerin görev yaptığı bacaklar, mesane gibi organlarda işlev bozuklukları ortaya çıkar. Bacakların hareketsiz kalması bedensel engel oluşturur. Mesanenin çalışmasının bozulması zaman içinde böbrekleri de bozacak bir duruma gelir. Beyinde kayma yaşanır ve buna bağlı olarak beyin su toplamaya başlar.

AZALTILIYOR ANCAK ÖNLENEMİYOR

Şişli FlorenceNightingale Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kerem Özel, "Hastalık anne karnında geliştiğinde genellikle anne gebeliğinin farkında değildir. Bu nedenle hastalık oluştuğunda artık engel olunamaz noktaya gelinmiştir. Diğer taraftan planlı gebelikten 3 ay sonra başlanacak folik asit desteğinin gebelik sonrası da devam ettirilmesi hastalığın gelişimini 7 kat azaltabilmektedir" dedi.

ÜCRETSİZ BAŞVURUN!

İstanbul Bilim Üniversitesi Grup FlorenceNightingale Hastaneleri, SpinaBifida Uygulama ve Araştırma Merkezi 14.06.2014 tarihinde açıldı. Bilim Üniversitesi tarafından SpinaBifida Araştırma ve Uygulama Merkezi, AÇIK OMURGA) bireylerin beden ve ruh sağlığına yönelik yaşam kalitelerini yükselterek her türlü sağlık hizmetini ortak bir çatı altında vermek üzere kuruldu. Ayrıca SpinaBifidalı birey ve ailelerin toplumla birleşen bir yaşam kurabilmeleri için bireysel takip ve tedavilerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma ve uygulamaya yönelik teknolojik açıdan donanımlı Ar-Ge projeleri yapmayı hedefler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber