Doktorlar her ay zorunlu hizmet kurası çekecek

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki hekim ihtiyacını gidermek için, her ay kurayla zorunlu hizmet kapsamında atama yapacak. Bakanlık, daha önceki kura çekimlerinde ihtiyaç olan bölgelere uzman ve pratisyen hekim ataması yapılmasına rağmen, çok sayıda doktorun göreve başlamaması üzerine harekete geçti. Nisan ayında yapılan zorunlu hizmet kurasında bin 611 doktorun ataması yapılırken, hekimlerden 664'ü atandığı bölgeye gitmedi. Bakanlık da ihtiyaç olan bölgelere doktor göndermek için çareyi, her ay kura çekimi yapmakta buldu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, zorunlu hizmet konusunda AKŞAM'a açıklamalarda bulundu. Zorunlu hizmeti yeniden getirdiklerini ancak yine de Doğu ve Güneydoğu'nun doktor ihtiyacını karşılayamadıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, çareyi, her ay kura çekimi yapmakta bulduklarını söyledi. Doktor temininde güçlük çekilen bölgeler için her ayın sonunda kura çekimi yapacaklarını belirten Gümrükçüoğlu, ilk kura çekiminin mayıs ayında yapıldığını belirtti. Gümrükçüoğlu, mayıs kurasında 210 hekimin görev yerine atandığını ifade etti.

ANKARA, İZMİR MANİSA

Ohan Fevzi Gümrükçüoğlu, nisan ayı sonunda zorunlu hizmet çerçevesinde yapılan atamayla, Doğu ve Güneydoğu illerinde, 276 uzman ve 384 pratisyen olmak üzere toplam 660 hekimin göreve başladığını kaydetti. Gümrükçüoğlu, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin bulunduğu bölgelerde ise 172 uzman ve 115 pratisyen olmak üzere toplam 287 hekimin göreve başladığını söyledi. Gümrükçüoğlu, 'Bazı hekimlerimiz, ailevi durumlar, eğitim yılının sona ermesi gibi nedenlerle başlama süresinin tamamını kullanmak isteyebilir. Bu nedenle haziran sonu itibarıyla mecburi hizmet yerlerine giden hekim sayısının artacağına inanıyorum' diye konuştu. Gümrükçüoğlu, mecburi hizmet kapsamında Manisa, İzmir, Ankara gibi illere de atama yapıldığını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber