Katilin oyununu savcı engelledi

Adana’da Gizem Akdeniz’i öldüren Süleyman Akdeniz hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen iddianame kabul edildi. Katilin ‘canavarca hisle öldürmek’ suçlamasından kurtulmak için verdiği son ifade ise savcı tarafından dikkate alınmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2014 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katilin oyununu savcı engelledi

Damla Yur

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, 27 Nisan günü babasının amcasının oğlu Süleyman Akdeniz (25) tarafından "Bizimkileri pikniğe götürdüm seni de pikniğe götüreceğim" diye kandırılarak kaçırılmıştı. Saatlerce aranan küçük Gizem, boş bir arazide ölü halde bulunmuştu. Gizem'i arama çalışmalarına katılan Süleyman Akdeniz, yapılan sorgusunun ardından cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etmişti. Kuzen Akdeniz, Gizem'i ablasıyla evlenemediği için öldürdüğünü söylemişti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Süleyman Akdeniz hakkındaki iddianame cinayetin üzerinden geçen 1.5 ayda tamamlandı.

Cinsel istismarda bulunmuş

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede sanık Akdeniz'in, 'Kendini savunamayacak çocuğu canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'cinsel istismar'dan 12 yıl ve 'hürriyeti yoksun kılma'dan da 14 yıl hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İddianamede sanık Akdeniz'in çelişkili ifadelerinin de dikkate alınmadı.

Akdeniz cinayete ilişkin ilk 2 ifadesinde, "(...) Bıçağı karın bölgesine 1 defa vurdum. Önce yere düştü sonra kalktı. Sonra tekrar düştü ve bir daha kalkmadı. Araçtaki benzini getirdim yerde yatıyordu henüz ölmemişti. Sanırım son nefesini veriyordu. Benzini vücuduna döktüm" dedi. Ancak olay yeri tespiti sırasındaki anlatımında ise, Gizem'i öldürdükten sonra yaktığını savundu. Süleyman Akdeniz'in suçunu ağırlaştıracak 'canavarca hisle öldürmek' suçlamasından kurtulmak için ifadesini değiştirdiği ancak savcının bu ifadeyi dikkat almadan iddianameyi tanzim ettiği öğrenildi. Öte yandan Gizem'in otopsi raporu, katil zanlısının verdiği 3 ifade de Gizem'e karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunmadığını söylemesine rağmen küçük kıza cinsel istismarda bulunduğunu ortaya çıkardı.

Dosya bakanlıkta beklemede

Bu arada iddianameyi kabul eden Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi, güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir şehirde görülmesi talebiyle dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Mahkeme şehir değişikliği talebine ilişkin yazısında, "Kamu davasına konu olayın kamuoyunda infialle karşlanması bu nedenle birçok toplumsal olay meydana gelmesi, kamu davasına konu olayın medyada Gündem olmaya devam etmesi dikkate alındığında hem toplum güvenliği hem de sanık ve yakınlarıyla maktulün yakınları arasında meydana gelebilecek telafisi mümkün olmayan eylemlerin önüne geçilebilmek amacıyla" ifadelerini kullandı. Dosya bakanlıkta beklemede.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber