Soma Kanunu'nda 'mali af' krizi çıktı

Soma’da meydana gelen ve 301 maden işçisinin ölümüne yol açan facianın ardından yer altında çalışan işçilerle ilgili yeni düzenlemeleri içeren hükümet tasarısına, “mali afla” ilgili maddelerin eklenmesi Meclis’te kriz yarattı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2014 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soma Kanunu'nda 'mali af' krizi çıktı

BAHAR ATAKAN

Komisyona iletildi

Soma Araştırma Komisyonu'nun dünkü toplantısında da iktidar ve muhalefetten 17 milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren torba tasarıdan Soma ile ilgili 17 maddenin ayıklanarak "Soma Kanunu" başlığında yeni düzenleme yapılması yönünde önergeye imza attı. Araştırma Komisyonu'nda önerge kabul edildi. Önerge, tavsiye kararı olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'na iletildi.

Toplantıyı yöneten Komisyon Başkanvekili Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Meclis İçtüzüğü'ne göre, tasarının bölünmesinin, Soma maddelerinden kanun tasarısı oluşturulmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "kanun tasarı ve tekliflerinin bölünerek Genel Kurul'a sunulamayacağını" belirtti.

CHP'liler ise Soma maddelerinin ayıklanarak yeni bir tasarı metni oluşturulmasını, yeniden alt komisyonda ele alınıp üst komisyona sevk edilmesini istedi. Ancak, Bilgiç böyle bir uygulamanın halen görüşmeleri süren torba tasarıyı kadük duruma getireceğini, Soma Araştırma Komisyonu'nca alınan tavsiye kararının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda oylanmasının mümkün olmadığını söyledi. Ancak yapılan oylamada Soma'yla ilgili maddelerin torba tasarıdan ayrılmasına yönelik muhalefet önergeleri Ak Partili vekillerin oylarıyla reddedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber