Kardiyologlara Harvard Bursu

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KARDİYOLOGLARA HARVARD BURSU

Türk Kardiyoloji Derneği ve Pfizer İlaçları işbirliğiyle kardiyologlar, Harvard Üniversitesi Mass General Hastanesi ve Brigham and Women's Hastanesi'nde birer ay süreyle eğitim alacak.

Pfizer İlaçları, Türk tıbbına hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) işbirliği ile "Kardiyoloji Eğitim Bursu"nu hayata geçirdi. TKD ile birlikte tasarlanan burs programı kapsamında, toplam altı uzman kardiyolog, Harvard Üniversitesi Mass General Hastanesi ve Brigham and Women's Hastanesi'nde bir ay süreyle burs imkanına sahip olacak. Burs konuları arasında, klinik kardiyoloji, ekokardiyografi, kalp yetmezliği ve transplantasyon, elektrofizyoloji, girişimsel kardiyak kateterizasyon, periferik ve serebral vasküler hastalıklar, akut koroner bakım, nükleer tıp, kardiyovasküler radyoloji, koruyucu hekimlik ve kardiyak rehabilitasyon alanları bulunuyor.

Burs için temel seçim kriterleri; TKD tarafından, uzman, yardımcı doçent, doçent veya en çok 3 yıllık doçent doktor unvanına sahip olmak, 40 yaşını geçmemiş olmak, İngilizce'yi iyi derecede konuşup yazabilmek ve seyahate engel olacak durumu bulunmamak olarak belirlendi. Aynı zamanda bursu hak eden kardiyologların eğitimlerinin sonunda çalışmalarını raporlaştırarak, deneyimlerini meslektaşları ile paylaşması da bekleniyor.

Son başvuru tarihi 17 Haziran 2006 olan programa katılım koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi www.tkd.org.tr adresinden temin edilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber