Kamuda 11.30 YTL'yle 5 yıldızlı tatil

Haber Giriş : 13 Haziran 2006 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kamu personelinden, tesislerin özelliklerine göre bu yıl 8.02 YTL ile 11.30 YTL arasında günlük ücret alınacak.

Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen "eğitim ve dinlenme" tesislerinde kalacak olan kurum personelinden alınacak ücretleri belirledi. Buna göre, deniz, göl, akarsu kenarında veya kış sporlarına elverişli yerlerle termal alanlarda bulunan, konut veya bağımsız bölümünde tuvalet ve banyo, sıcak su, havalandırma tesisatı, telefon, müzik yayını, mutfak ve lokanta, dinlenme ve oyun salonu, çay bahçesi, asansör, diskotek, çocuk bahçesi, spor alanları, revir, plaj, güneşlenme yerleri, oto park, yüzme havuzu, hamam ve sauna gibi özelliklerin en az 15 ve daha fazlasını taşıyan tesislerde kişi başına günlük 8.10 YTL yemek ve 3.20 YTL konaklama bedeli alınacak. Konaklama bedeli 1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 4.10 YTL olarak uygulanacak.

Söz konusu özelliklerden en az 12'sini ve en fazla 14'ünü taşıyan tesislerde kişi başına günlük 6.80 YTL yemek ve 2.70 YTL konaklama bedeli alınacak. Bu tesislerde konaklama bedeli 1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 3.60 YTL olarak uygulanacak.

Belirlenen özelliklerin 12'sinden azına sahip tesislerde kalanlardan ise kişi başına günlük 5.50 YTL yemek ve 2.25 YTL (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 3.20 YTL) konaklama bedeli tahsil edilecek.

Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde; buzdolabı bulunanlardan günlük en az 90 Yeni Kuruş, televizyon bulunanlardan günlük en az 1.15 YTL ve klima bulunanlardan günlük en az 1.60 YTL konut başına ek bedel alınacak.

MİSAFİRHANELER

Misafirhanelerden yararlanan kamu personelinden ise kişi başına her gece için en az 4.10 YTL alınacak. İdareler, verdikleri hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi konuları dikkate alarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edebilecek.

Misafirhanelerden yararlanacak geçici görevli kamu personelinden alınacak konaklama bedeli İse geçici görevlendirmenin ilk 10 günü için yurtiçi gündeliklerinin tamamını, daha sonraki günler için yarısını, geçici görevli denetim elemanlarından alınacak konaklama bedeli ise yurt içi gündeliklerinin tamamını geçemeyecek.

Her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan, bir saatlik yararlanma karşılığı, spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 2.70 YTL, alet ve malzemelerin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az 4.10 YTL bedel alınacak.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIMEVLERİ ÜCRETLERİ

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek Devlet memurlarıyla diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti en az 74 YTL olarak tespit edildi. Ancak bu tutar kreş ve çocuk bakımevi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmazsa, kurum ve kuruluşlar bunun üzerinde bir bedel de tahsil edebilecekler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber