Öğretmen adayları protesto için simitçi oldu

Haber Giriş : 14 Haziran 2006 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM Fakültesi mezunu oldukları halde Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarının her yıl artması nedeni ile atamaları yapılmayan bir grup öğretmen protesto yürüyüşü yaptı.

İstiklal caddesi Galatasaray Meydanın'da toplanan grup ellerinde ?Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe hayır', ?Diplomalıyız ama işsiziz' yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Boyunlarına astıkları tezgahlarda bulunan salatalık, maydanoz ve simitleri de yoldan geçen vatandaşlara da satmaya çalışan grup Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada yaptıkları açıklamada eğitim fakültelerinin türkçe, beden eğitimi ve sınıf öğretmenliği gibi bölümlerinden mezun olduklarını belirten öğretmenler ?Devlette 400 bin öğretmen açığı olmasına rağmen KPSS sınavı ile 10 binli gruplar halinde öğretmen alınıyor. Diğerleri de 380 milyon maaş ve 15 günlük SSK primleri ile özel sektörde çalışmaya zorlanıyor. Okullarda öğretmen sıkıntısı var. Ama bizler sokakta salatalık satıyoruz. Bu şartlardan dolayı evlenemiyoruz, ev alamıyoruz, tatila çıkamıyoruz ?dediler.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber