Tüp bebek için zimmetine para geçiren kadına 5 yıl 10 ay hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüp bebek yöntemiyle anne olmak amacıyla çalıştığı bankadan zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanan Sevda Küçükçetin, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Sevda Küçükçetin katıldı.

Duruşmada savunması sorulan Küçükçetin, "Daha önce de dediğim gibi suçumu kabul ediyorum. Kendi kendime ceza verdim. Halen annemin yanında kalıyorum. Kocam da beni terk etti" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın, bir bankada müşteri hizmetleri servisi yetkilisi olarak görev yaptığı sırada, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı nedeniyle gerçekleştiremediği anne olma isteğine tüp bebek yoluyla ulaşmak amacıyla çeşitli tarihlerde banka müşterilerinin hesaplarından usulsüz işlemlerle 135 bin 408 YTL parayı zimmetine geçirdiğinin anlaşıldığını belirtti.

Olayın oluşu, özelliği, bankanın uğradığı zararın miktarı ve önemi, sanığın içinde bulunduğu sosyal ve kültürel ortamı dikkate alarak Küçükçetin'i, Bankalar Kanunu'nun 22. maddesinin 3. fıkrası uyarınca alt sınırdan 6 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın bu cezasını duruşmalardaki saygılı tutumu nedeniyle daha sonra 5 yıl 10 ay hapis cezasına indirdi.

Sanığın, bankanın uğradığı zararın 64 bin 94 YTL'sini ödediğini belirten mahkeme heyeti, zararın 71 bin 314 YTL'lik kısmının sanıktan tahsiline karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuklulukta geçen süresinin de hapis cezasından düşürülmesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber