Ak Partili Gül'den Erdoğan açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Sayın Başbakanımız yasal hükümler uyarınca, cumhurbaşkanı seçildiği tarihe kadar başbakanlık ve genel başkanlık görevini sürdürecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2014 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Partili Gül'den Erdoğan açıklaması

AA muhabirine açıklama yapan Gül, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra başbakanlık ve parti genel başkanlığı görevinden ayrılması gerektiği" yönündeki yorumları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Erdoğan'ın başbakanlık görevinden ayrılmasını gerektirecek bir yasal düzenleme bulunmadığını belirten Gül, şunları söyledi:

"6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu, seçimlerin ne şekilde yapılacağını, usul ve esaslarını düzenlemektedir. Kanunun 11. maddesi, cumhurbaşkanlığına aday olanlardan istifa etmesi gereken kişileri saymıştır. Kanunun bu maddesinde, milletvekili veya başbakanın, cumhurbaşkanlığına adaylığı halinde istifa etmesi düzenlenmemiştir. Birilerinin beklentisi veya temennisi var diye, kanunda düzenlenmeyen bir konunun ciddiye alınması mümkün değildir. Sayın Başbakanımız, yasal hükümler uyarınca, cumhurbaşkanı seçildiği tarihe kadar başbakanlık ve genel başkanlık görevini sürdürecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber