Saldırgan polis tedavi görmüş

Türkiye’yi sarsan cinayette yeni gelişme... Eski sevgilisi Şengül Ö. ile ablasını kurşun yağmuruna tutarak öldüren polis memuru Bircan T.’nin, geçen yıl psikolojik destek aldığı ve silahına 6 ay el konulduğu ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saldırgan polis tedavi görmüş

Sertaç Koç

Ankara'nın lüks semtlerinden Beysukent'teki polis merkezi önünde önceki gün dehşet dolu anlar yaşanmıştı. Polis memuru Bircan T., bir süredir ilişki yaşadığı ve rahatsız edildiği gerekçesiyle kendisini karakola şikayet etmeye giden Şengül Ö., ablası Nuray A. ve çocuğunu karakol önünde kurşun yağmuruna tutmuştu.

Bircan T. kendi kullandığı araçla, Şengül Ö.'nün kullandığı aracın önünü keserek, bu araca ateş etmişti. Bu sırada karakol önünde nöbet tutan görevli polis memuru da sivil kıyafetli olan meslektaşı Bircan T.'ye silahla müdahale etmişti. Olayda Bircan T., Şengül Ö. ve Nuray A. hayatını kaybederken, araçtaki Şengül Ö.'nun 9 yaşındaki çocuğu ise mucize eseri yaralanmadan kurtulmuştu.

'Yasak aşk yaşadılar' iddiası

Milliyet, Türkiye'yi sarsan karakol önündeki katliam gibi olayla ilgili çarpıcı ayrıntılara ulaştı. Evli ve bir çocuk babası olan Bircan T.'nin, yine evli ve bir çocuk annesi olan Şengül Ö. ile tanışarak yasak aşk yaşamaya başladığı iddia edildi. Bu süre içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle eşinden ayrı yaşamaya başladığı öne sürüldü. Şengül Ö.'nün de yine eşinden ayrı yaşadığı kaydedildi. Ancak bir süre sonra Şengül Ö.'nün, Bircan T.'den ayrılmak istediği ve ikili arasında kavgalar yaşandığı öğrenildi. Bircan T.'nin, Şengül Ö.'nün kendisinden ayrılmak istemesine karşı çıktığı kaydedildi. Şengül Ö.'nün yaşlı bir kadına 'bakıcılık' yaptığı, ablası Nuray A.'nın da ev hanımı olduğu öğrenildi.

'Kendimi iyi hissetmiyorum'

Bircan T.'nin yakın çevresine eşiyle ayrı yaşadığı süre içinde çocuğunu göremediği için kendini iyi hissetmediğini söylediği öne sürüldü. Bircan T.'nin, "Eşimden ayrıyım, çocuğumu göremiyorum kendimi iyi hissetmiyorum" şeklinde konuştuğu iddia edildi. Bircan T.'nin bu süre zarfı içinde çalıştığı birimlerdeki üstleri tarafından da psikolojisinin bozuk olduğu tespit edilerek, bu durum raporla daha üst makamlara bildirildi.

Bunun ardından Bircan T.'nin emniyet tarafından uzman yardımı almak için yönlendirildiği anlaşıldı. Bircan T.'nin de bunun üzerine farklı zamanlarda psikolojik destek almak için seanslara katıldığı öğrenildi. Bincan T.'nin psikolojik yardım gördüğü dönem içinde 6 aylığına da silahına el konularak pasif göreve kaydırıldığı anlaşıldı.

Arabasını kiralamış

Olay günü izinli olan Bircan T.'nin, olayda kullandığı aracı da bir kiralama şirketinden kiraladığı anlaşıldı. Bircan T.'nin bu araçla olay günü Şengül Ö.'nün işyerine bir kez gittiği ve daha sonra burada aracın içinde beklemeye başladığı, olay günü sabahında Bircan T. hakkında polise şikayette bulunan Şengül Ö.'nün, Bircan T.'nin işyerine gelmesi üzerine ikinci kez karakola gitmek için evden çıktığı, ablası ve çocuğunun da yanında olduğu anlaşıldı.

'Birçok kez ikaz ettim'

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Bu kapsamda, polis memuru Bircan T.'yi silahla vurarak etkisiz hale getiren polis memurunun da ifadesine başvuruldu. Polis memurunun ifadesinde, "Kendisini silahını atması konusunda birçok kez ikaz ettim, ancak silahını atmayarak ateş etmeye başladı. Bunun üzerine ben de ateş ettim" dediği öğrenildi. Olayda silahını kullanan polis memurunun, kendisine Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda tanınan yetkiler çerçevesinde silahını kullandığının değerlendirildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber