16/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Haziran 2006 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.30'da Cevahir Kongre Merkezi'nde, İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2006 Yılı II. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TOBB Plaza'da saat 09.00'da, Fransız Bakan Christine Lagarde ile görüşecek. Tüzmen, aynı yerde saat 09.45'te, Bakan Lagarde ile birlikte, Türk-Fransız İş Konseyi'ne katılacak ve ardından basın toplantısı düzenleyecek. Tüzmen, saat 20.00'de de The Marmara Oteli'nde, Türk-Fransız Ticaret Derneği'nin verdiği yemeğe katılacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, saat 14.00'te Beykoz Belediyesi'nin yanında bulunan Omurilik Felçlileri Derneği'nin açılışına katılacak. Saat 15.30'da Üsküdar Fıstıkağacı'ndaki Üsküdar Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yapacak olan Çubukçu, saat 20.30'da da Eyüp Stadı'nda düzenlenecek olan Eyüp Belediyesi Toplu Nikah Töreni'ne katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 14.00'te Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu'yu ziyaret edecek.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.00'de Kapalıçarşı esnafını ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, saat 10.00'da haftalık basın toplantısını gerçekleştirecek.
- Türk Telekom Genel Müdürü Dr. Paul Doany, Ankara'da saat 10.30'da, 2 milyonuncu ADSL kullanıcısına ödül verecek.
- Mamak Belediyesi Zabıta Ekipleri, saat 15.30'da internet kafeleri denetleyecek.
- 16. Kalem Kırma Şenliği kapsamında Ankara'da saat 10.00'da, 10 bin öğrenciye kalem kırdırılacak.
- Kamu Emekçileri Sendikaları Ankara Şubeler Platformu tarafından, saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.
- Eğitim-Bir-Sen tarafından, Ankara'da saat 09.30'da, 2005-2006 eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası tarafından saat 10.30'da, plaket ve sertifika töreni düzenlenecek.
- Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği, saat 17.00'de 'Yaza Merhaba' kokteyli düzenleyecek.
- Anadolu Folk Dans Grubu, Ankara'da saat 11.30'da, 'Sokakta Buluşalım' semineri düzenleyecek.
- İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 09.30'da Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde bir toplantı düzenleyerek, ÖSS için İstanbul'da alınan tedbirleri açıklayacak.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü C Blok önünde saat 14.00'te yangın tatbikatı yapılacak. Saat 10.00'da ise, Levent Meşeli Sokak 25 numaradaki Kemal Özkan Sünnet Sarayı'nda, emniyet mensuplarının çocukları için sünnet şöleni düzenlenecek.
- Şükrü Balcı Polis Merkezi Diploma ve Yemin Töreni, saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- İstanbul Tabip Odası'nda saat 12.30'da, bebek ölümleriyle ilgili basın açıklaması yapacak.
- Sanatçı Sibel Alaş, saat 13.00'te The Marmara Oteli Taksim Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.
- Tunceli Dernekleri Federasyonu, saat 11.30'da İHD'de, Tunceli'de yaşandığı iddia edilen baskılarla ilgili basın açıklaması yapacak.
- Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen başkanlığında, İlçe Emniyet Müdürü ve emniyet amirlerinin katılımıyla, saat 11.00'de Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yapılacak.
- Birinci Sınıf SAS ve SAT Özel İhtisas Kursları'nı başarıyla bitiren 13 subay ve 12 astsubaya diploma ve brövelerinin verilmesi ile yeni dönem kursların açılış töreni, saat 16.00'da Anadolu Kavağı'nda yapılacak.
- İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, son dönemlerde avukatlara yönelik saldırıların artması ile ilgili olarak, saat 11.00'de Beyoğlu Adliyesi bahçesinde bir basın açıklaması yaparak, 1 günlük, 'duruşmalara girmeme' eylemi gerçekleştirecek.
- DİSK Limter İş Sendikası üyeleri, saat 12.00'de Galatasaray Postanesi önünde, arkadaşlarının tutuklanması ile ilgili bir basın açıklaması yapacak.
- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, saat 12.00'de TOBB Plaza'da, Fransız Bakan Christine Lagarde ile görüşecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------
İSO 2006 Yılı II. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı
- İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2006 Yılı II. Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, saat 09.30'da Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. "İstanbul Sanayi Forumu" başlığı ile gerçekleştirilecek olan ve İSO Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri'nin katılacağı toplantıda, İSO'da temsil edilen 15 imalat sanayi sektör temsilcisi, sektörlerindeki sorunları ve çözüme yönelik görüşlerini dile getirecek.

'Tıbbi Etik Sözleşmesi'nin amacı ile ilgili basın toplantısı
- Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) ve Sağlık İşletmeleri Federasyonu (SİF) üyesi 180 sağlık kurumu ve kuruluşunun imza attığı 'Tıbbi Etik Sözleşmesi'nin amacı ile ilgili basın toplantısı, OHSAD Başkanı Dr. Muharrem Usta ve SİF Başkanı Dr. Serdar Sargın'ın katımıyla saat 10.30'da Ritz Carlton Otel'de yapılacak.

'Ben de Varım Projesi' lansmanı
- Avrupa Birliği sürecinde Türkiye'nin demokratikleşmesinin yolunun, sivil toplumun kendilerini ilgilendiren konularda seslerini duyurabilmesinden, dolayısıyla güçlü ve altyapısı sağlam sivil toplum örgütlenmesinden geçtiğine inanan Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Topluluğu'nun; sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasında işbirliğini sağlayacak bir platform oluşturma düşüncesinden hareketle oluşturulan 'Ben de Varım Projesi' lansmanı, saat 09.30'da Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi'nde (Uçaksavar Kampüs) yapılacak.

17. Galata Şenliği
- Global Yatırım Holding A.Ş.'nin ana destekçiliğinde düzenlenen 17. Galata Şenliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, belediye tarafından restore edilen 700 yıllık Ceneviz Ticaret Odası binasını saat 16.00'da açışı ile başlayacak.

Seegate'nin basın toplantısı
- Seegate'nin basın toplantısı, saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
--------------------------
AB zirvesi sürüyor
- AB devlet ve hükümet başkanları zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de devam ediyor.

İran'ın nükleer programı
- Avusturya'nın başkenti Viyana'da süren Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Kurul Toplantısı'nın sona ermesi bekleniyor.

SCO Zirvesi sürüyor
- Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilen Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) Zirvesi devam ediyor.

Filistin'de gruplar arasındaki gerginliğe çareler aranıyor
- Filistinli gruplar, aralarındaki sorunlara ortak çözüm bulmak için görüşmelerini sürdürüyor.

Jung'un Danimarka ziyareti
- Almanya Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Danimarka'da temaslarda bulunacak.

G8 İçişleri ve Adalet Bakanları toplantısı
- G8 ülkeleri İçişleri ve Adalet Bakanları'nın Moskova'daki toplantısı devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ
-------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Arjantin-Sırbistan Karadağ, Hollanda-Fildişi Sahilleri, D Grubu'nda ise Meksika-Angola karşılaşmaları oynanacak.
- Fenerbahçeli boksörlerin lokali, Kuşdili'nde hizmete girecek. Açılış etkinliklerine Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da katılacak.
- Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı, özel bir turnuvaya katılmak üzere İtalya'ya gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber