TRT, iptal etmişti

Son KPSS, diğer KPSS'lerde olduğu gibi yine tartışma çıkardı. Bu kez ki tartışma konusu ilan edilen test kapsamlarına uygun soru sorulmadığı iddiası..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Temmuz 2014 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT, iptal etmişti

5 Temmuz 2014 tarihinde yapılan KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı, özellikle "Tarih" testi kapsamında sıkça tartışılmaktadır.

ÖSYM, sınav sorularını yayınlamadığı için, hangi alandan ne kadar soru çıktığını değerlendirme imkanını net olarak belirtmek mümkün değildir.

Ancak, adayların iddia ettiği gibi her bir alan için kılavuzda ilan edilen kapsamlara yakın bir soru sorulmamış ise çok büyük bir sorun çıkacaktır. Yakın diyoruz. Zira, KPSS Kılavuzu 28. sayfadan da görüleceği üzere, soru ağırlıkları için "Yaklaşık" ifadesi kullanılmıştır.

Diğer taraftan şu hususu belirtmek istiyoruz. TRT, 2010 yılında Gazi Üniversitesine yaptırdığı yapım ve yayın görevlisi sınavını, yazılı sınavdaki soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygunluk göstermemesi nedeniyle iptal etmiştir.

TRT'nin 2010 yılında yaptığı açıklama şu şekildedir:

TRT ise yapım ve yayın görevlisi alımı için yapılan yazılı sınav 18 Aralıkta yenileyeceğini açıkladı. Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, 27 Kasımda Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan yazılı sınavdaki soru adedinin dağılımının, ilan edilen sınav konularının yüzde ağırlığı ile uygunluk göstermemesi nedeniyle yazılı sınavın iptal edildiği bildirildi.

Evrak teslim ederek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adayların sınavlarının Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çoktan seçmeli test şeklinde 18 Aralık Cumartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Beşevler/Ankara adresinde yeniden yapılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"İptal edilen sınavda herhangi bir suistimal yoktur, sadece hassasiyet gösterilerek sınav konularının yüzde ağırlıklarının ilan edildiği şekliye yapılması istenmiştir. TRT'nin söz konusu yazılı sınavı, tarafsız üniversite tarafından yapılmaktadır. TRT yönetimi de sınav sorularını, tarafsız kurum olan üniversitenin sınavı yapmasından sonra öğrenmiştir."

Açıklamada, adayların sınav başlama saatinden en az 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerektiği, sınav başladıktan sonra gelenlerin sınava alınmayacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber