Arabulucu izleyecek süreç devam edecek

Çözüm sürecinin aksamadan sürmesi için yeni adım… Yazarlar, kanaat önderleri, vekillerden oluşacak İzleme Kurulu, taraflar arasında yaşanabilecek sıkıntılarda arabuluculuk yapacak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Temmuz 2014 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arabulucu izleyecek süreç devam edecek

YELDA GÖKDAĞ

Hükümet'in çözüm süreci konusundaki kararlılığı sürüyor. Atılan adımlara yasal dayanak oluşturacak 6 maddelik tasarı bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Tasarının yasalaşmasının ardından, yeni yol haritası da şekillenecek. Sekretaryası Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tarafından yürütülmesi beklenen çalışma kapsamında, 'Akil İnsanlar' uygulamasına benzer, yeni bir yapılanma oluşturulacak. Çözüm Sürecini İzleme Kurulu adıyla faaliyet gösterecek yeni oluşumda akademisyenler, yazarlar, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve milletvekilleri görev alacak. Çözüm sürecinin kesintiye uğramadan devam etmesi konusunda çalışmalar yapacak olan kurul, sürecin aksayan yanlarını tespit edecek ve taraflar arasında yaşanabilecek sıkıntılarda arabuluculuk rolü üstlenecek.

KESİNTİYE UĞRAMAMALI

20-30 kişiden oluşacak Çözüm Sürecini İzleme Kurulu'nda, HDP'nin görüşüne de başvurulacak. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Hükümet'le görüştüklerini belirterek şunları söyledi: Kurulda yer alabilecek isimlere ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Tasarı yasalaştıktan sonra Hükümet yetkilileri ile yeniden bir araya gelip, düşündüğümüz isimleri önereceğiz. Sürecin kesintiye uğramadan devamı son derece önemli. Kurul olası sıkıntılarda devreye girerek tıkanıklığı çözecek. Sadece AK Partili ve HDP'li vekiller değil, CHP'li vekillerin de sunmalarını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber