'Kenenin bir tedavisi yok' Peki Ölmemek için ne yapmalı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Müslehiddinoğlu, kenelere karşı bir tedavi yönteminin olmadığını açıkladı. Kene ısırığından ölmek istemeyen vatandaşlar ne yapmalı?

Tokat Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Müslehiddinoğlu son günlerde ölümlerle neticelenen kene vakaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Dr. Müslehiddinoğlu ?Kırım Kongo Kanamalı Hastalığı 2002 yılından itibaren Türkiye'de önemli bir sorun olmaya başlamıştır öncelikle Tokat, Sivas, Yozgat, Gümüşhane, Çorum illerinde son günlerde artan vakalar bu sorunu tekrar ele almamızın önemini ortaya koymuştur. Kırım Kongo hastalığı kenelerle bulaşan bir hastalıktır, kene ısırığına bağlı olarak bir virüsün neden olduğu bir hastalık, bu hastalık ilk önce bir, üç, altı günde hastayı ısırdıktan sonra ateş baş, kas, eklem, karın ağrıları ve ishal gibi belirtilerle meydana gelmektedir cilt altında ve iç organlarda kanamalara neden olmakta ve ölümcül olmaktadır? dedi.

Dr. Müslehiddinoğlu ?Ülkemizde son dönemlerde bu hastalığa karşı yoğun bir çalışma yapılmaktadır keneleri önlemekle ilgili çalışmalar yapılmakta olduğunu bilmekteyiz. Özellikle çiftçilerimize, köylülerimize bu bilgi aktarılmakta hayvan barınaklarının temizliği yapılarak bu kenelerin önlenmesi çalışmaları yapılmakta, bu yörelerde piknik olaylara fazla olduğu için pikniğe giden vatandaşlarımız uyarılmaktadır ?dedi.

Dr. Müsleddinoğlu ?Keneye karşı şu an dünyada bir aşı geliştirilmemiş ve direkt tedavisi yok genelde sübjektif olarak belirtilere karşı yapılan çabalar var. İlimize gelen vakalar geçen seneye göre az görülüyor. Şu an Tokat için acil bir durum yok. Keneyle korkulacak panik yapılacak bir durum yok ? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber